AlbumsRecensies

Sea (Peoples) – Let’s Talk About My PC Life(★★★½): Dromerige indiepop met een analoge glans

De vierledige band uit Brussel, Sea (Peoples) stelde onlangs hun debuut EP Let’s Talk About My PC Life voor. De band bracht vier jaar geleden al enkele songs uit onder de naam Sea Peoples, maar na een klacht van een gelijknamige band uit Amerika, werden er enkele haakjes aan de naam toegevoegd en kwamen ze af met nieuw werk. In januari kregen we al een klein voorsmaakje van hoe hun EP zou klinken met de single “Powers”, een dromerig lo-fi indielied dat alvast veel goeds voorspelde.

Lets Talk About My PC Life vangt aan met “Web World Wide”, waar enkele hypnotiserende synths je moeiteloos meenemen doorheen het hele lied. Doe daarbij de harmonische vocals en je hebt jezelf een oorwurm voor die mooie lentedagen. Even dromerig, maar met een nostalgischere toets is het volgende lied “Powers” wat het dan weer ideaal maakt voor die (al te frequente) druilerige lentedagen.

De trage melodieën van “Powers” worden in “Vibeland” ingeruild voor een iets meer upbeat-ritme en is meteen ook het meest dansbare lied van de plaat. Hun zomerse klanken krijgt lichte disco-invloeden die het dansgehalte de hoogte insturen. Dit echter zonder dat ze hun zachte sound verliezen. Afsluiter is “One More Night At The Opera”, waarbij het tempo weer iets hoger gaat liggen. Het is een lied dat kalmpjes verder kabbelt om dan uiteindelijk lichtjes uit te doven en je zo weer doet dalen van de dromerige trip doorheen de EP.

Let’s Talk ABout My PC Life is een zomerse plaat met een nostalgische vibe , waar af en toe een zweem van melancholie te bespeuren valt maar waar je zeker ook al eens op kan dansen. Kortom, een gevarieerde plaat met tevens ook veel harmonie. Een die alvast niet misstaat in het genre van lo-fi indiepop naast namen als Mac DeMarco, Gus Dapperton of Boy Pablo. Hieronder vind je de spotify-link naar de EP, maar je kan ook gehoor geven aan de titel van de plaat en die PC even aan de kant leggen, naar Crevette records lopen en de vinyl kopen.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman - "everytime"

De Londense Molly Burman liet begin maart haar debuutsingle “Fool Me with Flattery” op de wereld los. Onder het geluid van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Son Mieux - "Drive"

Jaren geleden heeft de Nederlandse formatie Son Mieux een zaadje geplant waar ze in eigen land alvast de vruchten van kunnen plukken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.