banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oneohtrix Point Never – “Black Snow” ft. ANOHNI

Op Oneohtrix Point Never’s eerste single, om het aankomende album Age of een gezicht te geven, vraagt hij ANOHNI om hulp. Daniel Lopatin zingt zelf de hoofdlijnen en laat haar de backing vocals doen. Vandaag liet hij weten dat ook James Blake, Prurient, Kelsey Lu en anderen op het album zullen verschijnen. “Black Wave” is donker van tonen, heeft grotere namen in de featuring en is makkelijk te verteren voor een OPN nummer, waardoor we ervan uit kunnen gaan dat Age of een album wordt dat meerdere mensen zou kunnen aanspreken. Zijn vorige creatie, voor ‘The Pure And The Damned‘, was al een samenwerking met Iggy Pop (jawel), waarbij ze een beetje stuntelig tot een zelfde status probeerden komen als Johnny Cash’s “Hurt“.

“Black Wave” geniet van een superieure videoclip die Lopatin zelf geregisseerd heeft. Ironisch genoeg doet het monsterlijke personage en de kleurschakering ons denken aan de sfeer die we op zijn laatste Garden Of Delete (2015) kregen. Een album waar hij zich ook al meer op zang richtte, maar in de vorm van chaotische samples of hellekreten die je de stuipen op het lijf joegen. “Black Wave” is absoluut geen slecht nummer, maar wij hebben het gevoel dat Lopatin als een fantastisch talentvolle schoenmaker zijn componerende leest moet verlaten om plaats te maken voor desbetreffende samenwerkingen. Dit betekent misschien wel nooit meer platen zoals Garden Of Delete, R Plus Seven (2013) of Replica (2011) en dat zou een gemis zijn, maar tot die tijd, nog niet huilen!

Age of komt uit via Warp op 1 juni.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

Van tin tot goud - De jubileumplaten van november 2021

Ook al brengen we dagelijks verslag uit van de nieuwste muziek die we konden vinden, we vergeten de steeds groter wordende catalogus…
AlbumsRecensies

James Blake - Friends That Break Your Heart (★★★): De magie voorbij

Er was een tijd waarin we alleen al bij het horen van de naam James Blake naar het randje van onze stoel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Famous Last Words"

Normaal gezien hadden we vorige week vrijdag al kunnen genieten van Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.