Nieuwe singles

Nieuwe single Every Stranger Looks Like You – “Halfway House”

Sinds de release van “Stretch Marks”, de messcherpe B-side van hun debuutplaat Bluest Shade of Black, bleef het even stil in het kamp van Every Stranger Looks Like You. Vorige week zagen we eindelijk witte rook uit hun Facebookpagina opstijgen: een nieuwe single en een nieuwe plaat –meer nog, een tweeluik!– in het najaar: Levensmoeheid. “Halfway House” is hiervan de eerste voorproever, en deze blijft achteraf serieus op de maag liggen.

Voor ESLLY blijkt er anno 2018 maar één weg: rechtdoor, en dan liefst nog op blote knieën en tot bloedens toe. Alles aan “Halfway House” bevestigt die stelling. De single raast in minder dan drie minuten aan je voorbij. Hyperemotionele vocals schreeuwen het uit, over oneindige wanhoop, krampachtig vasthouden aan je verleden, en verlossing die altijd veraf blijft. Even slikken, zou je zeggen, maar het trio geeft je de kans niet. Snaargewijs gunnen ze je geen moment ademruimte. Hoe dan? In de intro heel bevreemdend à la Morello, verderop kopje onder met Code Orange. De drums blijven intussen schoppen onder de gordel uitdelen, maar we hebben niets liever.

Every Stranger Looks Like You jaagt je door het slijk van je eigen diepste kronkels. Met “Halfway House” droppen ze een bikkelhard visitekaartje voor Levensmoeheid. Memo aan onszelf: volgende keer pleistertje bij de hand hebben.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Doodseskader – MMXX: Year Zero (★★★★): Ontstaan om af te maken

Neem een jute zak en steek er de doom van Amenra in. Meng deze met het noisegeluid van Kapitan Korsakov en besprenkel…
AlbumsRecensies

Every Stranger Looks Like You - I: Levensmoeheid (★★★★): Ontwapenende kernkop

Nu is het welletjes geweest, moeten ze gedacht hebben. Op het eerste luik van Levensmoeheid laat Every Stranger Looks Like You zich…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Every Stranger Looks Like You - "Tying the Knot"

Every Stranger Looks Like You, het Gentse trio, draait al een tijdje mee in de punk-hardcore-noise wereld. In afwachting van hun nieuwe plaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.