AlbumsRecensies

The Ninth Wave – Never Crave Attention (★★★★): Sterker dan Schotse whiskey

De Schotse stad Glasgow is al een tijdje ‘up and coming’ in de muziekwereld en het verbaast dan ook niet dat één van de grootste muzikale beloften er vandaan komen: The Ninth Wave! De vierkoppige band bestaande uit twee mannen (Haydn en Lewis) en twee vrouwen (Millie en Louise) maken muziek die wat te vergelijken valt met The Cure, Pixies, White Lies, Interpol en zelfs New Order. Voor de release van hun tweede EP Never Crave Attention losten ze reeds “New Kind Of Ego” en “Swallow Me“, die beiden op het grote Britse radiostation BBC Radio 1 worden gedraaid.

Bij het beluisteren van “New Kind Of Ego”  wordt meteen duidelijk waarom de Britse band aan een sterke opmars bezig is. Het nummer is zowel bombastisch op soundvlak, maar heeft ook wel inhoud wat betreft de songtekst. De muziek barst bovendien van energie en overmant ons helemaal door de stevige soundwall die ons vijf minuten compleet in de ban heeft.

Ook op “Collapsible People” krijgen we de overtuigende mix van vrolijke (maar ook loeiharde) synths en huilende gitaren voorgeschoteld. Dat de band hun inspiratie haalt uit de muziek en de looks van 80’s, is geen geheim, maar ze geven er hun geheel eigen twist aan. “Swallow Me”, de single die twee weken geleden werd uitgebracht, knalt zelfs nog harder dan de voorgaande nummers en ontpopt zich als een echte oorworm waarvan we maar niet genoeg kunnen krijgen.

Ondanks de iets stevigere noise pop sound vallen vooral de zanglijnen van Haydn en Millie in de smaak. De twee stemgeluiden passen uitstekend bij elkaar en vullen elkaar aan, met magische combinaties als gevolg. Afsluiter van de plaat, “We Can’t Go Anywhere”, is niet meteen een oorworm maar eerder een sterk nummer dat sterk aan New Order doet denken.

De tweede EP van het viertal is zowaar nog beter dan hun eerste EP Reformation. Naar eigen zeggen hebben de Schotse noise poppers al meer dan honderd nummers klaarliggen en hebben ze dus nog maar het topje van het de ijsberg gelost. Dat voorspelt een gouden toekomst!

Facebook

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Maybe You Didn't Know"

Het Schotse The Ninth Wave is al een tijdje aan het timmeren aan zijn weg richting de top, maar de band is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove - "btw! i adore u"

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.