Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove – “btw! i adore u”

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand Atlantic en ROAM. Momenteel werken ze onder Europees label Rude Records. Superlove heeft in hun driejarig bestaan niet meer dan een ep en een aantal losse nummers losgelaten op de wereld. In december van vorig jaar kwamen ze met de single: “NOT ME! NOT YOU!”. Deze zal samen met deze gloednieuwe single “btw! i adore u” op hun volgende ep but for the momentverschijnen.

“btw! i adore u” is een creatief poppunkliedje met de gebruikelijke noisepop invloeden van Superlove. Toen we voor de eerste keer op play klikten, dachten we eerst dat we per ongeluk de volgende single in de Post Human-collectie van Bring Me The Horizon in handen hadden. Het nummer begint namelijk met distorted guitars en een gebrul op de achtergrond dat aan Oliver Sykes doet denken. Nog voor we kunnen controleren of we wel naar Superlove aan het luisteren zijn, neemt het nummer een draai van 180 graden, en luisteren we naar een lief hoog stemmetje met leuke achtergrondeffectjes. Deze twee stijlen wisselen elkaar het hele nummer lang af. Het refrein van “btw! i adore u” lijkt dan weer hevig geïnspireerd door de laatste twee albums van poppunk-iconen blink-182. Of dat positief is, moet je zelf maar uitmaken. Het nummer is meeslepend in zijn creativiteit, en bevat daarnaast stevige gitaarriffs.

“btw! i adore u” is sonisch een heel sterk nummer. De afwisseling tussen digitale geluidseffectjes en sterke drum- en gitaarpartijen zorgt voor een aangename luisterervaring. Dankzij zijn verschillende invloeden, is dit een nummer dat vele mensen zullen appreciëren. Dat kan echter alleen als je niet te nerveus wordt van zanger Jacob Rice’s hoge en bewerkte stemgeluid. Wij zijn alvast benieuwd naar de rest van deze ep, die zal verschijnen op 18 juni.

Instagram

Ontdek ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "Kool-Aid"

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor Bring Me The Horizon. In december maakte de band bekend dat Jordan Fish niet langer…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Festivalnieuws

Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold naar Graspop 2024!

Ook vandaag worden geruchten zekerheden op Graspop. Nadat het festival deze week reeds met Tool, Judas Priest en Five Finger Death Punch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.