LiveRecensies

Isha @ Botanique (Orangerie): “Eenvoudig, maar briljant”

LiveRecensies

Isha @ Botanique (Orangerie): “Eenvoudig, maar briljant”

Isha, onthoudt die naam als u van hedendaagse Franstalige hiphop houdt. In Vlaanderen nog een nobele onbekende bij het grote publiek, in tegenstelling tot stadgenoten als Damso en Romeo Elvis, maar bij onze Franstalige landgenoten en bij onze zuiderburen heeft hij al een grotere reputatie. Hij begon 15 jaar geleden als PsMaker, en na een pauze startte hij opnieuw met muziek maken als Isha. Onder zijn echte voornaam bracht de Brusselaar in maart zijn 2de soloalbum uit, La vie augmente, Vol. 2, de opvolger van zijn eerste La vie augmente. Dankzij het succes van die eerste plaat veroverde hij ook zijn plek in Niveau 4, het Belgische hiphopensemble van 2017. En sinds de Franstalige hiphop een boost aan populariteit kent, deint hij mee op de golven van succes. Beide albums beschikken niet over een rode draad, maar Isha zorgt wel voor klasse door zijn oprechte en doodeerlijke teksten.

Isha opende met het ingetogen nummer “Justifié”, wat zoveel betekent als rechtvaardigheid. Oppermachtig verscheen hij boven het publiek onder een lichtstraal, als een rechter die op ieder moment een verschrikkelijk oordeel kon vellen. Bijna goddelijk werd de sfeer, en iedereen keek met verbazing. Dankzij zijn vele jaren ervaring beschikt de Woluwenaar al over een aardige fanbase, die hij nog heeft uitgebouwd sinds vorig jaar. De zaal was pas de dag voordien uitverkocht, maar desondanks was er sprake van een buitengewoon enthousiast publiek. Moshpits, ovaties en het simultaan roepen van Isha’s naam waren schering en inslag tijdens optreden.

Met “Oh Putain” en “DomamamaÏ” vervolgde hij zijn performance. Isha beschikt sinds de naamsverandering over een 20-tal nummers, waaronder een aantal bangers zoals deze 2. Hij creëert een bijzondere sfeer en het publiek gaat uit zijn dak. De Brusselaar zorgt voor een goede afwisseling tussen bangers en rustigere nummers en ook het publiek kon dit appreciëren. Er werd uitbundig meegezongen bij de aanstekelijke refreinen van “Au grand jamais” en “Yipiya”, en de crowd werd nooit in slaap gewiegd, wat wel degelijk een uitdaging is voor vele rappers.

In de zaal werd het al snel een pak warmer, en je voelde dat Isha dezelfde kant op wou gaan. De artiest genoot zichtbaar van alle aandacht en bedankt meermaals voor de lof en ging meteen weer op hetzelfde elan voort. “Tosma” met Caballero & JeanJass en “Tony Hawk”, waarin hij beschrijft dat hij evenveel respect krijgt als de legendarische skater, zetten de boel op stelten. Alvorens de eentonigheid over zou nemen, maken Isha en zijn sidekick plaats voor het hiphopcollectief 2×500 die “Liquide” brengen. Het podium wordt meteen gevuld en de zoveelste moshpit ontstaat. Deze jongens weten wel degelijk hoe ze een crowd als deze moeten onderhouden, en opnieuw gaat het dak er af.

 

Het afsluiten leek even op een sisser uit te draaien, na de prachtige nummers “Frigo Américain”, waar er via een metafoor verwezen wordt naar zijn jeugd, en “La vie augmente”, waarin hij verteld waarom het contact met zijn familie brak na de dood van zijn vader. En ja, ondanks de opgewonden fans werd het wel degelijk even stil. Iedereen verlaat het podium en Isha’s naam wordt nogmaals gescandeerd, waarop hij terugkomt met “Oh putain” en “243 maffia” als bis-nummers. Eindigen met groot feest, Isha maakt het waar.

Hij zette een briljant optreden op poten dat perfect gebalanceerd was tussen krachtige en emotionele songs. De ervaring en het talent druipen ervan af, en het is duidelijk dat Isha klaar is om nog meer mensen te verbazen met zijn teksten en flow. Hij staat momenteel nog niet op al te veel Belgische festivals geprogrammeerd voor deze zomer, maar daar lijkt na dit optreden misschien wel verandering in te komen.

 

Setlist:

Justifié

Oh putain

Domamaï

L’augmentation – Pt.2

Au grand jamais

Coloris

Passage à niveau #1

Yipiya

243 Maffia

Tony Hawk

Tosma

2x 500 – Liquide

Colette

Mp2m

Frigo Américain

Rien

La vie augmente

Oh Putain

243 Maffia

 

Facebook

Instagram

Related posts
LiveRecensies

Holy Wave @ Botanique (Rotonde): Tussen dobberen en drijven

Met vijf albums op de teller kan Holy Wave uit El Paso, Texas al als een vaste waarde worden gezien. Dit jaar…
InstagramLiveRecensies

Tsar B @ Botanique (Rotonde): Verslavende koortsdroom

Toen Justine Bourgeus haar rol binnen School is Cool inruilde voor een solocarrière, wisten we niet meteen wat voor muziek we konden…
LiveRecensies

Yves Tumor @ Botanique (Orangerie): Onvoorstelbaar onvoorspelbaar

Als er iemand de definitie van eclectisch belichaamt, dan is het wel Yves Tumor. Als meester in zijn vak heeft hen zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.