LiveRecensies

The Orielles @ Botanique (Witloof Bar): Ruimteschip vol exotische frisheid

In februari brachten The Orielles hun eerste kindje op de wereld in de vorm van een keurige LP, Silver Dollar Moment. Als je het ons vraagt is het misschien wel één van de meest groovy debuutalbums van het moment.  De band is nog zo vers als een paar nieuwe sneakers. Henry Wade en de zussen Esme Dee en Sidonie Hand-Halford ontmoetten elkaar op een feestje, het klikte en zo geschiedde… Nu waren wij in Brussel, meer bepaald in de prachtige Botanique, om het frivole, Britse trio met open armen te ontvangen, want hun debuutalbum stond ondertussen niet alleen op non-stop, het doet ook onze indie harten sneller slaan.

In de Botanique aangekomen, daalden we af naar de Witloof Bar om daar tussen de gewelven te mogen aanschouwen hoe The Orielles het er live van af brachten. Het publiek dat kwam opdagen, was er één in alle vormen en maten, van onschuldige hipstermeisjes tot doorwinterde mannen met baarden. Iedereen stak zijn nieuwsgierige, muzikale neus aan het venster om The Orielles aan het werk te zien.

Het drietal liet al snel zien dat ze ook live direct iedereen mee konden nemen op hun ruimtereis naar verschillende indieplaneten die omhuld werden door een atmosfeer van exotische frisheid. “Old Stuff, New Glass” en “Mango” waren het ideale ticket voor de space-tour die het jonge drietal organiseerden. The Orielles lieten hun zwoele baslijnen en flirterige gitaarriffs los op het publiek en je voelde dat de Witloof Bar blij was dat ze gisterenavond uit hun zetel waren gekropen.

“We’ll now have a break, will be back in ten” riep Henry even tussen de nummers door, “Nah, just kidding.” The Orielles stonden op het podium zoals ze klinken: fris en fruitig. Gitarist Henry was daar het ideale voorbeeld van. Hij stond lustig met zijn ogen gesloten te dansen terwijl hij met zijn vrolijke gitaar puike riffs voortbracht. Hierdoor klonk “I Only Bought It For The Bottle” iets te slapjes omdat het soms allemaal iets te ‘spacey’ en nonchalant werd, maar wie op de trip van The Orielles zat, was er niet af te slaan.

Het was duidelijk te zien dat The Orielles nadachten over hoe ze hun nummers overbrachten op hun publiek. “Henry’s Pocket” werd voorzien van een spannende outro en daarna schrok “Blue Suitase (Disco Wrist)” ons weer wakker met een dartelende intro. Ook de tropische tierlantijntjes die in de songs verweven zitten en live zeker tot hun recht kwamen, toonden aan dat The Orielles er stonden als een kleurrijke bloem in een groen lenteveld.

Gisterenavond lieten The Orielles zien dat ze niet enkel een mooi langspeler kunnen afleveren, maar ook live een stevige indruk kunnen nalaten. Na het concert maakten ze graag tijd om wat cd’s, platen en t-shirts te verkopen en daar werd door het publiek enthousiast gebruik van gemaakt. Hun eerste concert in Brussel (op een akoestische set op het bureau van Pias na) was er ééntje om in te kaderen en dat was te zien aan héél de Witloof Bar. Hopelijk zien we de twee zussen en Henry snel terug, want we willen graag nog eens met hen meereizen op hun exotisch ruimteschip.

Facebook / Twitter / Instagram

 

Related posts
LiveRecensies

Matt Maltese @ Botanique (Museum): Hartige serenades

Lange tijd had je het gevoel dat het talent van Matt Maltese wat onderbelicht bleef, tot zijn muziek de ronde begon te…
InstagramLiveRecensies

Stephen Sanchez @ Botanique (Orangerie): Hedendaagse rock-'n-rollshow met een afgelikte toets

Net als vele andere nieuwe, jonge artiesten begon de carrière van Stephen Sanchez op TikTok. Een cover van Cage The Elephant bezorgde…
LiveRecensies

Dizzee Rascal @ Botanique (Orangerie): Gebonk op de vloer

Soms vraagt een mens zich af hoe het gaat met artiest X of Y, en dan verschijnt hij plots weer op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.