Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (26 maart – 1 april)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (26 maart – 1 april)

 

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: einde screenings op festivals, laatste video van A Tribe Called Quest en een grime-festival in de AB. Liam Gallagher kon ook niet ontbreken, deze week deed hij Brandon Flowers schrikken zonder iets te zeggen.

Veiligheid op festivals, zonder automatische politie-screening

Naast de wekelijkse lading nieuwe namen voor de zomerfestivals, kwam er ook ander festivalnieuws binnen. Vanaf nu mogen festivalgangers niet meer automatisch gescreend worden, dat meldde minister van binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) maandag. Zulke screenings waren afgelopen zomer een heikel discussiepunt tijdens Tomorrowland. Belgische festivalgangers werden door de politiedatabank gehaald en al wie teveel op zijn kerfstok had, werd de toegang tot het terrein ontzegd. Dit zal nu niet meer kunnen. Festivalgangers kunnen wel nog steeds door privé bewakingsagenten geweigerd worden omdat ze bijvoorbeeld het jaar voordien rel schopten. Vrijwilligers en medewerkers mogen nog wel gescreend worden door politie.

Liam Gallagher steelt de show bij The Killers, zonder iets te zeggen.

Liam Gallagher had al enkele weken last van een luchtwegeninfectie, daarom moest hij zijn set op een festival in Chili vroegtijdig stopzetten. The Killers, die na hem speelden, trakteerden de ontroostbare Liam-fans met een cover van Wonderwall. Enkele dagen later op Lollapalooza in Brazilië kwam RKid het podium opgewandeld tijdens de set van The Killers, om hen te bedanken. Al had hij dat wel mogen aankondigen van tevoren. Zanger Brandon Flowers schrok zich te pletter en kan zijn slappe lach niet bedwingen wat ervoor zorgt dat de rest van “All These Things That I’ve Done” iets minder toonvast is.

AB wordt grime-tempel, voor één avond.

‘Grime night, minifestival met het beste uit de UK grime scene,’ zo omschrijft de Ancienne Belgique de concertavond op 13 mei in hun grote zaal. Grime is al langer aan een opmars bezig, maar de grootste namen breken nu ook buiten de Britse landsgrenzen door. Na een enkel optreden van Stormzy en een aantal kleine shows en festivalsets van andere grime legendes in ons land, verzamelt de AB niet de minste namen voor wie iets van UK grime kent: AJ Tracey, Nadia Rose, Novelist en Flohio zullen er op één avond het kot afbreken.

Recept voor eeuwig leven? Veel concerten doen!

Uit een onderzoek van professor Patrick Fagan en O2 blijkt dat regelmatig een concert bijwonen, je levensduur zou kunnen verlengen. Volgens het onderzoek zijn 20 minuten al voldoende om ‘het gevoel van welzijn’ met 21% te doen toenemen. En dat gevoel heeft een rechtstreeks verband met extra levensduur. Concreet zou één optreden om de twee weken, negen jaar extra opleveren. Om je alvast op weg te helpen, hebben we nog een aantal concerttips staan.

Eagles of Death Metal-frontman noemde anti-wapen-manifestanten ‘misbruikers van de doden’, maar heeft nu spijt

Frontman Jesse Hughes postte een aantal beledigingen op Instagram aan het adres van de manifestanten die vorig weekend protesteerden tegen de wapenwet in Amerika. Zo photoshopte hij een foto van studente Emma Gonzalez die de grondwet van Amerika in twee scheurt. Hij noemde haar ‘het vreselijke gezicht van verraad’ en de protesteerders ‘walgelijke verachtelijke misbruikers van de overledenen.’ De posts op zijn sociale media zijn ondertussen verwijderd en hij plaatste een video afgelopen zaterdag waarin hij zijn excuses aanbiedt.

Laatste videoclip van A Tribe Called Quest, mét grote namen

Twee jaar na hun laatste album is er dan eindelijk de laatste videoclip van A Tribe Called Quest. Voor de videoclip van “The Space Program” werden alle registers opengetrokken. Hij is acht minuten lang en geregisseerd door Warren Fu. In de video zien we niet alleen een hoop eighties-achtige buitenaardse decors en kostuums, maar ook heel wat bekende gezichten. Te spotten in de video zijn onder andere: Pharrell, Alicia Keys, Janelle Monae, Questlove en Rosario Dawson. De clip is wel enkel te bekijken op Apple Music.

Drag city op Spotify, maar zonder Joanna Newsom

Het onafhankelijke label Drag City hield de boot lange tijd af, maar na vorig jaar toe te treden op Apple Music, zijn hun artiesten nu ook te horen op Spotify. Werk van Smog, Ty Segall, Silver Jews en Bill Callahan zijn vanaf nu ook op het grootste streamingplatform te vinden. Enkel Joanna Newsom is nog niet te horen via Spotify (ze vertrouwt Spotify niet). Hieronder een mooi lijstje met al het werk van Drag City-artiesten, nu wél op Spotify te beluisteren.

Standbeeld David Bowie onthuld, maar niet zonder problemen

Al na twee dagen werd het standbeeld van wijlen David Bowie besmeurd door vandalen. Ze gaven hem een likje verf en sprayden met graffiti op de grond: ‘Geef eerst de daklozen te eten!’ David Stopps, de man achter het kunstwerk, stelde fans gerust dat de dader gevat zal worden. Het beeld hangt namelijk onder cameratoezicht. David Bowie werd geboren in Aylesbury, waar het standbeeld nu meer fans en toeristen zou moeten lokken.

Jack Antonoff wilt verder met label RCA, maar zonder R Kelly

Rapper R. Kelly heeft al heel wat controverses doorstaan, na beschuldigingen van seks met minderjarigen en bezit van kinderporno komt zijn ex-vriendin met beschuldigingen over misbruik. R. Kelly zou in zijn huis een seksslavin van 14 jaar hebben ‘getraind’ die hij volledig in de tang houdt: van kleren, manier van doen tot seks onder dwang, alles moet hoe hij het wil. Labelgenoot Jack Antonoff riep via Twittter op aan RCA om hem te schrappen. ‘Ik hoop dat mijn label R. Kelly laat vallen. Ik heb het meerdere keren met hen besproken.’ De tweet werd ondertussen verwijderd.

Car Seat Headrest woedend over nieuwe Wes Anderson ‘Isle of Dogs’

Will Toledo van Car Seat Headrest sluit mee aan bij de negatieve recensies van de nieuwe Wes Anderson-film ‘Isle of Dogs’. De film krijgt van veel recensenten de stempel racistisch. Stereotypen van de Japanse cultuur zouden overduidelijk aanwezig zijn. Honden krijgen bovendien wel een stem, maar het Japans van de menselijke personages wordt gereduceerd tot af en toe een paar woorden. Car Seat Headrest uitte zijn verontwaardiging naar recensies die de film de hemel in prezen. Dat deed hij via meerdere tweets woensdagavond.

https://twitter.com/carseatheadrest/status/979142137152397312?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pastemagazine.com%2Farticles%2F2018%2F03%2Fcar-seat-headrests-will-toledo-calls-wes-andersons.html&tfw_site=pastemagazine

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 7): Na regen komt een regenboog

Zeven dagen in de bergen, het is altijd een beproeving. Zelfs als je enkel gaat skiën, gaat de energie na een goeie…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 1-3): Opwarmer waarvan de sneeuw smelt

Tegenwoordig is Tomorrowland niet enkel nog in de zomer, maar probeert het festival alle seizoenen zijn plek te geven om de wereld…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.