FeaturesUitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Baltimore

Elke maand worden we overspoeld met bakken Belgisch talent via onze kans op vi.be. Daar selecteren we op maandelijkse basis een gelukkige uit die we in de spotlights zetten. Deze maand viel ons oog op de Hasseltse band Baltimore rond frontman Martijn Verlaak en zijn vier kompanen Jasper Verlaak, Hans Truijen, Kay Bruckers en Brent Verlaak!

Baltimore is al lang niet meer aan hun proefstuk toe. De band die vette psychedelische rock maakt en daardoor wat aan Tame Impala doet denken werd in 2014 opgericht en heeft al heel wat ervaring opgedaan de voorbije jaren. Zo werden ze onder andere twee keer geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel (2016 en 2017), speelden ze reeds shows in Trix en op het DVERS showcase festival in Nederland. Bovendien werden ze al met lof overgoten door het in Nederland (en in mindere maten ook in België) toonaangevend 3voor12. Iets waar ze terecht fier op mogen zijn!

We schreven hierboven al dat de muziek die Baltimore maakt wat doet denken aan Tame Impala, maar dat is niet volledig. Er zijn soms ook lichte vleugjes van The War On Drugs en Future Islands op hun eerste EP Event Horizon te horen, vooral in het dan gitaarspel. Inspiratie opdoen is één zaak, maar het omzetten in eigen nummers zonder als een kopie over te komen is niet evident. Toch is het de heren gelukt dankzij de zeer catchy refreinen (“Sunglasses”) en de nooit vervelende melodieën (“I’ll Take Another One”).

Een klein jaar geleden brachten de Limburgers hun eerste EP Event Horizon uit waarop een zestal nummers staan die de ideale soundtrack vormen voor een rustige namiddag in de zetel. De nummers zijn allemaal heel toegankelijk en radiovriendelijk, zeker de hitsingles “Glow Deep” en “Slow Down” zouden niet misstaan op de playlist van de grootste alternatieve radiozender van Vlaanderen. Ze weten ons immers zowel te enthousiasmeren en te charmeren door hun opbouwende strofes! Ook de twee laatste nummers van de debuut-ep, de oorworm “Imaginary People” en fijne afsluiter “Out of Sight”, weten ons te overtuigen van hun kunnen!

De sterke ep is in ieder geval een goede sollicitatie om wat meer in de focus te komen, niet alleen bij het publiek, maar ook bij mensen in de branche zelf. Als ze nog wat meer durven buiten de lijntjes te kleuren en nog meer lef in hun muziek steken zal het succes sneller komen dan ze zouden verwachten!

vi.be / Facebook

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
FeaturesUitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
FeaturesUitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.