Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single Flatbush Zombies – “U&I”

v.l.n.r: Meechy Darko – Zombie Jewice – Erick Arc Elliot

Het authentieke hiphop-trio Flatbush Zombies bestaat uit rappers Meechy Darko, Zombie Jewice en Erick Arc Elliot. De groep, die zijn muziek uitbrengt onder hun onafhankelijke label Glorious Dead Recordings, heeft met Erick ook meteen een steengoede in-house producer vast. Op 6 april brengen de Zombies hun tweede studioalbum Vacation in Hell uit, opvolger van hun debuut 3001: A Laced Odyssey. Het nummer “U&I” is de tweede single voor die nieuwe plaat.

Op “U&I” krijgt Flatbush Zombies de hulp van oude bekende Diamante, die de intro voor haar rekening neemt. De zangeres werkte op “Good Grief” en “Get Yours” al eerder samen met de groep. Het nummer begint op een originele manier, met Jewice en Erick die het refrein samen rappen. Dit is een uniek gegeven binnen hiphop en zorgt altijd voor een extra dimensie. Daarna surfen beide heren elk om beurt op de beat, die overigens een sample bevat van de Amerikaanse soul-artiest Lee Moses. Toch voelt “U&I” niet louter soulful aan. Dankzij de interessante mix van percussie en Diamante’s stem, slaagt producer Erick erin om extra muzikale lagen aan het nummer toe te voegen.

Halverwege de track verschijnt er ook nog eens een gitaar op het toneel, als begeleiding van de ruwe stem van Meechy Darko. De intrinsiek sterkste rapper van Flatbush Zombies krijgt de vrijheid om een uitgebreide verse te brengen. Meechy maakt hier handig gebruik van door zijn levensverhaal te schetsen, vanaf zijn jeugd tot het moment waarop hij zijn passie ontdekte. Het resultaat is pakkend: “And his momma working three jobs, woman dealing with drama. ‘Cause I was wildin’, he used to rarely see his father // They separated, couldn’t keep his dick in his pajamas, because he was out there hustling, trying to be a provider.”

Nadat de single “Headstone” eerder deze maand al ontplofte, wordt met “U&I” opnieuw een tipje van de sluier gelicht. Volgens Jewice wordt het alvast een album dat niet in 1 categorie valt onder te brengen. Flatbush Zombies verkreeg in 2016 heel wat mainstream aandacht met hun debuutalbum, follow-up Vaction in Hell zou wel eens de definitieve voet aan de grond kunnen betekenen. See you in Hell op 6 april.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / SoundCloud

Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Achterban" (feat. RonnyHuana)

STIKSTOF, bestaande uit Jazz Brak, Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, bevestigde eind vorig jaar met Familie Boven Alles nog maar eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.