Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Need A Little Time”

Precies een maand geleden kregen we van Courtney Barnett een eerste single uit haar aankomende tweede album. “Nameless, Faceless” gaf een stevige indruk van wat Tell Me How You Really Feel zou gaan worden. “Need A Little Time” zorgt er voor dat we nog een diversere indruk krijgen van het album. Alweer lyrics die tegelijk emotioneel en hilarisch zijn in combinatie met een laidback gitaarriff, waardoor we er zeker van zijn dat die nieuwe plaat weer zeer schoon zal zijn. Op 18 mei weten we alvast meer.

“Need A Little Time” zit muzikaal heel sterk in elkaar. Het start heel zacht met een simpele gitaarriff in combinatie met de dromerige vocals van Barnett, maar bouwt dan gestaag op naar iets grootser. In het begint is het een catchy en braaf nummer, maar dat blijft zo niet duren. Er zijn ferme gitaaruitspattingen die het nummer van de nodige punch voorzien. Heel straf hoe ze hier een evenwicht tussen twee gevoelens weet te vinden. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, krijgen we een fascinerend clipje te zien waarin Barnett zich als een soort van ruimte-alien in space laat schieten. Luister en kijk vooral zelf, het is de moeite!

Op 30 mei te zien in de AB.

15 maart 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief