Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Magic Gang – “Take Care”

Na enkele succesvolle EP’s en singles, waaronder “How Can I Compete” als bekendste, komt The Magic Gang binnekort met hun debuutalbum. De band is o zo hip in de indiewereld. Geloof je ons niet? Ze mochten vorig jaar mee op tour met Wolf Alice, the hype itself. Ze passeerden ook in onze Botanique, waar ze een uitstekende indruk nalieten. The Magic Gang is een vrolijk viertal dat bekend staat voor catchy gitaarmuziek, met refreinen dat zich gemakkelijk in je oren nestelen. “Take Care” is de tweede single voor hun self-titled album The Magic Gang. De band beweert zelf dat dit één van hun favorieten van het album is.

We moesten even dubbelchecken of we wel de juiste band hadden opgezet op Spotify. Tot onze grote verbazing horen we een nummer dat grotendeels begeleid wordt door piano. Geen dansbare gitaarriffs zoals we van hen gewend zijn. Het voelt in het begin wat ongemakkelijk aan, maar het resultaat valt nu ook weer niet slecht te noemen. In onze vorige review van “Alright” vroegen we ons nog af of de band wel genoeg variatie had om een heel album vol te maken met hun typische indiesound. Ze hebben er duidelijk hun werk van gemaakt. Toch kon het viertal uit Brighton het niet laten om op het einde de gitaar het werk te laten overnemen. “Take Care” is zeker niet het sterkste nummer van hun discografie maar ze proberen iets nieuws en dat kunnen wij van Dansende Beren zeker appreciëren!

Facebook

10 maart 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief