Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI – “Take Care”

De in Los Angeles gevestigde Sasami Ashworth speelde synths in Cherry Glazerr van 2015 tot vorig jaar. In 2018 besloot ze de band te verlaten om een solocarrière als SASAMI na te streven. Eerder dit jaar in maart bracht ze haar uitstekende debuutalbum SASAMI uit en vandaag keert ze terug met een gloednieuw nummer, genaamd “Take Care”.

De single komt met een nieuwe, zelf geregisseerde muziekvideo, waarin de artieste op zee zingt op een roeiboot, een auto kapot maakt en haar bezittingen in brand steekt. Terwijl korrelige opnames van de zangeres in de boot voorbij flitsen, geeft de scène de indruk van een vintage filmherinnering. En dat terwijl ze ‘You don’t need my help anymore / I tried to show up at your door’ en ‘Being alone is such a chore’ zucht ze over een kronkelend riff.

Haar muziek lijkt ontworpen om je te overweldigen met onbenoembare gevoelens. Ashworth heeft haar songwriting-proces beschreven als verwant aan het opstellen van een lange, boze tekst in de notities van een gsm en het vervolgens te laten sudderen – hoewel dat bij het luisteren naar “Take Care” de eerste paar keer niet helemaal duidelijk is. Het is gemakkelijk om het nummer te verwarren met een zachtaardig, rustgevend lied, maar dan beginnen de woorden hun weg uit de grond te kruipen en begint Ashworths donkere hart zich te openbaren.

SASAMI is van plan om nog enkele singles uit te brengen binnenkort, en als die even aantrekkelijk klinken als “Take Care”, belooft het een goed album te worden vol melancholische gevoelens. Ze trapte op 29 augustus haar Europese tour af in Bristol, maar zal jammer genoeg niet langskomen in België.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek via onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Skullcrusher - Storm in Summer (★★★): Een rollercoaster zonder pieken of dalen

Muzikaal gezien is Skullcrusher, ofwel Helen Ballentine, het tegengestelde van wat haar naam doet vermoeden. Geen harde, schreeuwerige creaties die je hoofd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. - "Garden"

Dinosaur Jr. behoeft weinig introductie voor de modale gitaarliefhebber, want sinds 1984 laten deze heren ons met de regelmaat van de klok…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Cyrano - "White Wine"

Cyrano is een nieuwkomer in de Londense electro-, r&b- en soulwereld en brengt met “White Wine” zijn zelfgeschreven debuutsingle. Hij verzorgt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.