Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI – “Take Care”

De in Los Angeles gevestigde Sasami Ashworth speelde synths in Cherry Glazerr van 2015 tot vorig jaar. In 2018 besloot ze de band te verlaten om een solocarrière als SASAMI na te streven. Eerder dit jaar in maart bracht ze haar uitstekende debuutalbum SASAMI uit en vandaag keert ze terug met een gloednieuw nummer, genaamd “Take Care”.

De single komt met een nieuwe, zelf geregisseerde muziekvideo, waarin de artieste op zee zingt op een roeiboot, een auto kapot maakt en haar bezittingen in brand steekt. Terwijl korrelige opnames van de zangeres in de boot voorbij flitsen, geeft de scène de indruk van een vintage filmherinnering. En dat terwijl ze ‘You don’t need my help anymore / I tried to show up at your door’ en ‘Being alone is such a chore’ zucht ze over een kronkelend riff.

Haar muziek lijkt ontworpen om je te overweldigen met onbenoembare gevoelens. Ashworth heeft haar songwriting-proces beschreven als verwant aan het opstellen van een lange, boze tekst in de notities van een gsm en het vervolgens te laten sudderen – hoewel dat bij het luisteren naar “Take Care” de eerste paar keer niet helemaal duidelijk is. Het is gemakkelijk om het nummer te verwarren met een zachtaardig, rustgevend lied, maar dan beginnen de woorden hun weg uit de grond te kruipen en begint Ashworths donkere hart zich te openbaren.

SASAMI is van plan om nog enkele singles uit te brengen binnenkort, en als die even aantrekkelijk klinken als “Take Care”, belooft het een goed album te worden vol melancholische gevoelens. Ze trapte op 29 augustus haar Europese tour af in Bristol, maar zal jammer genoeg niet langskomen in België.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek via onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.