Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Escape The Fate – “Digging My Own Grave”

Escape The Fate zijn geen jonkies meer. Op 30 maart brengen ze met I Am Human hun zesde langspeler uit, als we hun deluxe heruitgave van This War Is Ours buiten beschouwing laten. Door de jaren heen hebben ze heel wat obstakels moeten overwinnen. Een aantal wijzigingen in de bezetting en enkele licht aangeraden tripjes op retraite. Enkel drummer Robert Ortiz hoort nog bij de oorspronkelijke bezetting. Met een handvol nummers die we reeds kunnen terugvinden op YouTube lijkt “Digging My Own Grave” de eerste officiële single te zijn. Tijd om ons vergrootglas boven te halen.

Vanaf de eerste noten is het duidelijk wat de intenties zijn van de mannen uit Las Vegas: back to the roots. Escape The Fate klinkt weer als vanouds, hoera! De screams van zanger Craig Marbit staan weer op scherp en zijn refreinen klinken zeemzoet, zonder daarin te overdrijven. De teksten zijn ook een stuk volwassener geworden. Om de zoveel tijd wordt het tempo gebroken door een beukende breakdown en om de Escape The Fate-formule volledig af te maken, kan ook de gitaarsolo niet ontbreken. Met dank aan vrouwelijke backing vocals en een fluisterende Marbit krijgt het nummer een heerlijk onheilspellend klinkende overgang richting een bombastisch einde dat dan wel weer iets te lang uitgesponnen wordt.

Escape The Fate is terug en dat zullen de fans van het eerste uur geweten hebben. Ze worden op hun wenken bediend met “Digging My Own Grave”. Het post-hardcore viertal uit Las Vegas lijkt terug het juiste pad te bewandelen en daar kunnen wij alleen maar blij over zijn. Om ze live aan het werk te zien is het nog even wachten, want voorlopig staat enkel Noord-Amerika op de planning.

17 februari 2018

About Author

Joren Cloet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief