Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stonefield – “Far From Earth”

We kunnen zeggen dat het Australische label Flightless garant staat voor psychedelische kwaliteit. Op het label kregen we vorig jaar de vijf albums van King Gizzard & The Lizard Wizard, maar ook The Murlocs, ORB en The Babe Rainbow zijn er op terug te vinden. Het neusje van de zalm voor de liefhebbers van Australische psychedelica en sinds kort is er een nieuwe band bijgekomen. Stonefield is de naam en de groep bestaat uit vier zussen! Amy, Hannah, Sarah en Holly Findlay spelen respectievelijk zang/drums, gitaar, keys en bas. Op 16 april komt hun tweede album Far From Earth uit en nu krijgen we daar de titeltrack van.

Het album werd geproducet door Stephen McBean van Black Mountain en dat is ook hoorbaar in de titeltrack. Een dromerig nummer met een log gevoel in de gitaren dat een soort van fuzzy atmosfeer weergeeft. De zang van de dames geeft het geheel wel dat tikkeltje zachtheid wat het helemaal fijn maakt. Voor de rest krijgen we enkele lekkere noten op de gitaren en synths die ons helemaal doen zweven. Fijn nummertje van een album dat volgens ons potten gaat breken. Eerste single “Delusion” is trouwens ook de moeite waard.

3518 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #17

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard @ Ancienne Belgique (AB): Een eigen universum

Een band als King Gizzard & The Lizard Wizard zorgt voor verrassingen, en dat was in de Ancienne Belgique niet anders. Alleen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.