banner

Nieuwe singles

Nieuwe single Tom Misch ft. Loyle Carner – “Water Baby”

Tom Misch brengt op 6 april zijn nieuwe album, Geography, uit. “Water Baby” is de tweede teaser om ons warm te maken voor dat album. Dit doet hij samen met zijn maatje Loyle Carner. Het was geen onbekend terrein voor het duo aangezien ze al meerdere songs samen uitbrachten zoals “Crazy Dream” en “Nightgowns”. Tom Misch probeert al enkele jaren het grote publiek te bereiken met zachte popsongs die constant uitstapjes maken naar zowel hiphop als jazz. Een combinatie die wij zeker kunnen smaken, ook na het beluisteren van zijn nieuwste single “Water Baby”.

Het nummer begint lekker elektronisch en met een saxofoon die in de verte weerklinkt. De zeemzoete stem van Tom Misch  maakt het plaatje helemaal compleet. Daarna krijgen we een lange opbouw naar het refrein, die geleid wordt door de uiterst herkenbare rapbars van Loyle Carner. Eenmaal aanbelandt bij dat refrein, krijgen we een extreem vrolijk en jazz-influenced refrein, hoe kan het anders met die saxofoon in de hoofdrol. Wat opvalt is dat deze single pak dansbaarder is dan de vorige, “Movie”. “Water Baby” eindigt met een muzikaal onderonsje tussen de saxofoon en de pianist waar je je als luisteraar helemaal kan laten onderdompelen in de wereld van Tom Misch. Wat een aangenaam einde van een zeer sterke single!

Tom Misch speelt op op 13 maart in een uitverkochte AB.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Connan Mockasin - Jassbusters Two (★★): Meer jass, minder busters

Jassbusters (2018) was een opvallende afslag op het artistieke pad van Connan Mockasin, de muziekwerelds favoriete witharige creep uit Nieuw-Zeeland. Dit conceptalbum,…
InstagramLiveRecensies

Salvador Sobral @ Vooruit (Theaterzaal): Genieten van kunst

In het licht van veertig jaar Democrazy worden er tussen 31 oktober en 10 november talloze evenementen georganiseerd in Gent. Gisterenavond werd…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shay Hazan - "Afrobeatz"

“Afrobeatz” is de eerste single van het solo-debuutalbum van de Israëlische producer, componist en bassist Shay Hazan. In de internationale jazzscene had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.