Nieuwe singles

Nieuwe single Tom Misch ft. Loyle Carner – “Water Baby”

Tom Misch brengt op 6 april zijn nieuwe album, Geography, uit. “Water Baby” is de tweede teaser om ons warm te maken voor dat album. Dit doet hij samen met zijn maatje Loyle Carner. Het was geen onbekend terrein voor het duo aangezien ze al meerdere songs samen uitbrachten zoals “Crazy Dream” en “Nightgowns”. Tom Misch probeert al enkele jaren het grote publiek te bereiken met zachte popsongs die constant uitstapjes maken naar zowel hiphop als jazz. Een combinatie die wij zeker kunnen smaken, ook na het beluisteren van zijn nieuwste single “Water Baby”.

Het nummer begint lekker elektronisch en met een saxofoon die in de verte weerklinkt. De zeemzoete stem van Tom Misch  maakt het plaatje helemaal compleet. Daarna krijgen we een lange opbouw naar het refrein, die geleid wordt door de uiterst herkenbare rapbars van Loyle Carner. Eenmaal aanbelandt bij dat refrein, krijgen we een extreem vrolijk en jazz-influenced refrein, hoe kan het anders met die saxofoon in de hoofdrol. Wat opvalt is dat deze single pak dansbaarder is dan de vorige, “Movie”. “Water Baby” eindigt met een muzikaal onderonsje tussen de saxofoon en de pianist waar je je als luisteraar helemaal kan laten onderdompelen in de wereld van Tom Misch. Wat een aangenaam einde van een zeer sterke single!

Tom Misch speelt op op 13 maart in een uitverkochte AB.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "L'Univers" (feat. Smahlo & Winne)

Dat de mannen van STIKSTOF de koningen van de Nederlandstalige hiphop zijn, konden jullie al lezen in onze recensie van hun optreden…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Supershy - "Happy Music" & "Something on My Mind"

Dat de Britse Tom Misch zowel achter de knoppen als op het podium een fenomeen is, staat buiten kijf. Dat bewees hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.