LiveRecensies

Dermot Kennedy @ AB Club: Klaar voor groter werk…

Dermot Kennedy speelde gisterenavond voor het eerst in België en mocht dit meteen in een uitverkochte AB Club doen. De jonge Ierse singer-songrwiter is aan zijn eerste grote Europese tour begonnen waarbij hij oud en nieuw materiaal brengt. Dermot Kennedy, voor velen een nobele onbekende en voor anderen reeds een superster, werd sinds zijn debuut in 2015 reeds meer dan 50 miljoen keer gestreamd. Het verbaast daarom niet dat het publiek enorm uitgelaten was en er een onvergetelijke avond van wou maken. De debutant wist ondanks kleine beginnersfoutjes te overtuigen. We durven zelfs zegen dat het een concert was waarvan je ooit kan zeggen: “Dermot Kennedy? Die heb ik nog gezien in de AB Club!”.

Laten we beginnen met het grootste minpuntje van heel de avond… er was geen voorprogramma, maar dat vergaten we al snel toen Dermot samen met zijn band om halfnegen het podium op stapte. Hij begon met “An Evening I Will Not Forget”, een toepasselijke titel voor de start van een onvergetelijke avond. Het liedje is een typisch Dermot Kennedy nummer. Het begint rustig met de piano en bouwt al snel op tot een climax. De aanwezigen sloten massaal hun ogen om de intensiteit van Dermot’s stem te horen en te voelen. Het publiek was overigens enorm enthousiast en gaf heel de avond zijn best om de Award voor ‘Beste Publiek Van De Tour’ te winnen.

Dermot heeft een stem die de soul van een Ed Sheeran of James Bay heeft, maar toch nog meer weet op te vallen. Dermot klinkt fantastisch tijdens de hoge & lage tonen en weet zijn, bij momenten, ruige stemgeluid perfect te doseren. “A Closeness”, een nummer uit zijn debuut-ep Doves & Ravens, kon door zijn ritmische gitaarspel en de mooie opbouw even goed overtuigen als “All My Friends”. Het eerste, echte kippenvel was echter weggelegd voor “Young & Free”, waarin mister Kennedy met volle overgave de song bracht. Het nummer is nog niet uit, maar wist je toch in zijn ban te trekken. Wat een topschijf!

Het nieuwe werk “Islands Fires” en “Malay” volgde en kreeg wederom veel liefde van het publiek, dat het nieuwe werk even hard apprecieerde als het oudere werk. Na al die nieuwe muziek, die nog dit jaar uitgebracht zou worden, was het tijd voor één van Dermot’s grootste hits “Moments Passed”. Het liedje werd door o.a. Studio Brussel opgepikt en werd al luidkeels meegezongen door de fans. Net zoals bijna elk nummer uit de set, kreeg het nummer een visual geprojecteerd die de sfeer van de song perfect accentueerde. Het iets rustigere “Boston”, klonk live nog beter dan op de ep en ook “Glory” won aan kracht. Het topnummer greep je net voor het laatste nummer nog eens bij de keel. “After Rain” mocht de avond afsluiten en deed dat met verve. Het publiek wou meer, maar een encore zat er vanavond niet meer in.

Dermot Kennedy bewees in de AB dat hij klaar was voor groter werk. Zijn liedjes en stem kwamen live nog meer tot hun recht in vergelijking met de studioversies. Toch moeten we een klein puntje van kritiek uiten… De liedjes klinken apart allemaal fantastisch, maar in een set van iets minder dan een uur merk je snel dat de nummers soms wat op elkaar lijken. Dat we van het concert genoten hebben, kunnen we echter niet ontkennen en dat deze man het ver kan schoppen ook niet. Een volle AB Club bedankte Dermot na afloop met een overweldigend applaus dat nog enkele minuten na het einde van de set verder ging. Een oprecht dankjewel van het Belgisch publiek voor een fantastische show.

Setlist:

An Evening I Will Not Forget

A Closeness

All My Friends

Young & Free (nieuw)

Island Fires (nieuw)

Malay (nieuw)

Moments Passed

Boston

Glory

After Rain

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Front 242 @ Ancienne Belgique (AB): Compromisloze beatmachine

Met een carrière van veertig jaar en twee jubileumconcerten in de Ancienne Belgique, bewijst Front 242 dat de aanhouder wint. Zelfs in…
LiveRecensies

Jacob Collier @ Ancienne Belgique (AB): Jolijt en gepalaver

De show van Jacob Collier in de Ancienne Belgique moet een van de laatste zijn die nog steeds op de agenda stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - “Dreamer”

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds het debuutalbum van Dermot Kennedy, Without Fear, de wereld in werd gebracht. Vervolgens was…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.