Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vance Joy – “We’re Going Home”

Vance Joy is helemaal terug van weggeweest. Nadat we enkele maanden terug al mochten genieten van de nieuwe singles “Lay It On Me” en “Like Gold”, stuurt de Australische singer-songwriter opnieuw een parel van een nummer de wereld in. “We’re Going Home” is de derde single die we te horen krijgen van zijn aankomend album The Nation of Two.

“We’re Going Home” is een uptempo, feel-good nummer dat de ‘we-gaan-op-een-roadtrip-nu’-vibes meteen in ons opwekt. Het nummer start ingetogen met akoestisch gitaarspel en de kwetsbare vocals van James Keogh, maar barst al snel los in een energetisch en kleurrijk refrein waarin slagwerk en blazers hun intrede maken. Een muzikale kleurexplosie waar onze indiefolk-ziel gelukkig van wordt. De single gaat over een stap zetten in het ongekende en daarbij jezelf tegenkomen, en kwam voort uit zijn ervaring als opening-act voor Taylor Swift op haar US-tour.

Wij hebben het nummer nu al op repeat en vastgeroest in ons hoofd, en ons verlangen naar The Nation of Two werd alleen nog meer aangewakkerd. Daarvoor is het echter nog even geduld uitoefenen tot 23 februari.

Facebook / Twitter / Website

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

This Is The Kit - Off Off On (★★★½): Sprekend gemak

Kate Stables is al even een onewomanshow in de indiefolkwereld. Onder de naam This Is the Kit heeft ze nu toch wel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Parden - "Kitchen Table"

From Georgia with love: nadat ze vorig jaar succes oogstte met een coveralbum, brengt Molly Parden op 13 november opnieuw een eigen…
AlbumsRecensies

The Microphones - Microphones in 2020 (★★★★): De formaliteit van het leven

Het is al een tijdje geleden dat we iets hoorden van Phil Elverum onder de naam The Microphones. Phil heeft blijkbaar zin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.