Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Connected By Love”

Muzikale veelvraat en gitarist van The White Stripes Jack White is terug met nieuw solo-werk. Na Lazaretto uit 2014 en wat akoestische opnames van vorig jaar, werd het hoog tijd om nog eens origineel werk te krijgen van de man. Begin december werden we wel al geteased met “Servings and Portions from my Boarding House Reach”, een chaotische verzameling aan geluiden. Vandaag krijgen we dan uiteindelijk nieuw werk. “Connected By Love” is de lead single en wordt vergezeld van een B-kant onder de naam “Respect Commander”. Later dit jaar verschijnt zijn nieuw album Boarding House Reach. De man kondigde onlangs enkele festivalshows aan, dus hopelijk zien we hem binnenkort ook in België aan het werk.

Het lijkt er op dat White voor zijn nieuw werk meer is gaan experimenteren. “Connected By Love” bevat veel meer synths dan je zou verwachten bij Jack White. Het is een zeer geladen nummertje dat een dreigend geluid bevat gedragen door de kenmerkende stem van White. Het is tegelijk ook heel soulvol, boordevol verrassende arrangementen en heel veel lagen, zoals we zijn muziek wel kennen. Het nummer heeft een grootse finale, waardoor het verrassingselement er wel in blijft. “Respect Commander” zet dan weer de muzikaliteit van de man in de verf door ons een instrumentale intro van twee minuten te serveren boordevol wild gitaarspel. Misschien vinden we dit wel beter dan de leadsingle! Speelser, meer gitaren en dus ook nog meer Jack White!

In de band van Jack White herkennen we de drummer van Beyoncé/Q-Tip/John Legend: Louis Cato, the Ghost Of A Saber Tooth Tiger’s Charlotte Kemp Muhl als bassiste, Soulive/Talib Kweli/John Scofield keyboard speler Neal Evans, Bobby Allende (percussionist bij David Byrne) en de achtergrondzang wordt verzorgd door Ann and Regina McCrary van het gospel trio the McCrary Sisters. Veel talent dus en dat is maar goed ook want zoiets heeft de muziek van White nodig!

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
InstagramLiveRecensies

Jack White @ Vorst Nationaal: Blauw en rauw

Het concert van Jack White in Vorst Nationaal had wat moeite met de ticketverkoop. Eerst waren de tickets voor een erg hoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.