Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single dirk. – “Milk”

Naar aanleiding van de release van hun debuutalbum, besloot dirk. ons verlangen nog wat extra aan te wakkeren door ons een tweede straffe single voor te schotelen. De slackerrockband rond Jelle Denturck serveert ons “Milk” in de turnzaal.

“Milk” wordt opnieuw ingezet door een noiseriff, maar neemt een iets langzamere aanloop en knalt minder direct binnen dan de voorgaande single “Gnome”. Na een mooie minuut van opbouwen met ruisende gitaren en de ietwat scheve zanglijnen van Denturck, stoten we op een beukend refrein dat gradueel in sterkte toeneemt. Op het einde van het nummer behaalt dat refrein zijn hoogtepunt en dreunt alles even kapot. Uitblazen doen ze in de laatste seconden met de terugkomende gitaarriff uit de intro, terwijl wij tot de conclusie komen: vandaag wordt een mooie dag. “Milk” is een toegankelijke single met de typerende scheve dirk.-kanten en een catchy refrein waarvan de zin ‘I want you to milk me’ onmogelijk niet blijft hangen en nu al kans maakt op dé muzikale uitspraak van 2018.

“Milk” veranderde onze perceptie op het aan calcium rijke drankje dan wel voorgoed, onze honger naar het aankomende album Album, is er alleen maar groter door geworden. Dat het maar snel 9 februari is.

Facebook / Vi.be

 

8 januari 2018

About Author

Elice Spillebeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief