Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Maddy Jane & Josefien Deloof

Het eerste weekend van 2018 is aangebroken en ook vandaag weer krijg je van ons twee “Grote Beren Van Morgen”. Uit bijna elk genre kreeg je reeds een act voorgeschoteld en vandaag krijg je van ons twee singer-songwriters die gewapend met hun gitaar en opmerkelijke stem ons hartje sneller doen slaan. In 2017 kwamen beide acts voor het eerst echt in de spotlight, maar volgens ons begint de ster voor beide dames pas in 2018 echt te stralen. Vandaag de zangeres uit down-under Maddy Jane en de Belgische Josefien Deloof.

Maddy Jane

Vooraleer we Maddy Jane aan je voorstellen, moeten we er voor zorgen dat er geen verwarring ontstaat. Maddy Jane is namelijk niet dezelfde persoon als Maddi Jane, een Amerikaanse tienerster. Nee, Maddy Jane komt van Tasmanië in Australië, is al 23 jaar en is al even bezig met muziek maken. Toch was vorig jaar een bewogen jaar voor de jongedame. Ze speelde voorprogramma’s van enkele grote artiesten zoals Tash Sultana. Ze kocht tickets voor de show van Catfish and The Bottlemen en kreeg drie dagen voor het concert te horen dat ze het voorprogramma mocht doen. Maar dat was nog niet het indrukwekkendste. In November werd ze opgebeld door Harry Styles en mocht ze zijn voorprogramma verzorgen op zijn tour in Australië. Daar speelde ze voor een publiek dat groter is dan het aantal inwoners van haar geboorte-eiland (Bruny Island), best indrukwekkend.

Nu, haar muziek is een beetje zoals de doorsnee Australische muziek dezer dagen, heel eerlijk. Denk aan een Courtney Barnett maar dan net iets aanstekelijker. Ze vertelt dus verhalen in haar nummers die je meteen gelooft als je luistert naar de songs. Het zijn nummers die makkelijk blijven hangen en dat is iets wat een singer-songwriter erg sterk maakt. In eigen land wordt ze al gespeeld op de nationale radio, het is afwachten of ze ook buiten haar eiland zal doorbreken. Wij geloven er alvast in, want het is een talent die verschillende genres in haar nummers weet te brengen!

Josefien Deloof

Ze heeft wilde haren en een ruig voorkomen, maar ze maakt zachte liedjes. Alles bij het plaatje van Josefien Deloof klopt en dat zorgt er voor dat ze talent uitstraalt. De Brugse dame heeft een stem die aan de vroege (oncommerciële) jaren van Sia herinnert en door merg en been gaat. Ze werd door muziekgenie Ozark Henry opgemerkt en mocht in het legendarische OLT Rivierenhof spelen. Daarnaast stond ze op Leffingeleuren en in het voorprogramma van Nordmann, Tout Va Bien en Milo Meskens. Als kers op de taart haalde ze zilver op Westtalent en is ze genomineerd voor de ‘Best Of Brugge’-award en dat zonder één single uit te hebben.

2018 ziet er voor Josefien nog rooskleuriger uit. Ze speelt op 20 januari de pre-selecties van Humo’s Rock Rally en is tevens één van de geselecteerden voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Of ze bij beide wedstrijden de finale haalt, staat nog in de sterren, maar dat ze veel kans maakt, dat mag duidelijk zijn. Het is van Trixie Whitley en Selah Sue geleden dat we zo een fantastische stem uit ons eigen land tegenkwamen. Haar nummer “Please” is een indrukwekkend nummer dat ons keer op keer raakt en we hopen dat het nummer binnenkort op een ep of album verschijnt. Laat je betoveren door dit uniek Belgisch talent!

De Grote Beren Van Morgen 2018:

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

TOUTS & Danny Blue And The Old Socks

Emily Warren & Angèle

Col3trane & Yusuf

1532 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BLUAI, Shaka Shams en ILA winnen De Nieuwe Lichting 2022!

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 zijn BLUAI, Shaka Shams en ILA. Een week lang…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

Tamino, Equal Idiots, Portland, SONS, Mooneye, Brihang, The Haunted Youth… stuk voor stuk bands die ons nationaal muzieklandschap al een tijdje kleur…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.