Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui – “Beziel Me”

Het Antwerps-Gentse hiphopduo blackwave. heeft een topjaar achter de rug. Rapper (en Gentenaar) Jean ‘Jay’ Atohoun en producer-zanger (en Antwerpenaar) Willem Ardui brachten hun succesvolle debuut-ep Mic Check uit en kregen met hits als “Big Dreams” en “Elusive” veel airplay op de grote radiostations. Ze hebben ook een straffe live reputatie door het brengen van hiphopnummers in het gezelschap van een driekoppige jazzband. Het mag dus zeker gezegd worden dat Jay en Willem hoge toppen scheren met hun vernieuwende sound. Laatsgenoemde werkt ook solo en dit maakt hij duidelijk met een nieuwe single.

Wie de SoundCloud van Willem Ardui al eens heeft gecheckt, zal daar enkele melancholische Nederslandstalige liedjes vinden zoals “Morse”. Als je gelijkaardig materiaal als bij blackwave. verwacht, zal je dus aangenaam verrast worden. “Beziel Me” is wederom, zoals de titel suggereert, Nederlandstalige fluisterpop. Willem toont ook hier zijn veelzijdigheid. In het begin horen we een zachte gitaarintro en de tedere tekst houdt je meteen aandachtig. Met de eclectische drop op het einde bereikt het lied z’n climax. Het gevoel van ‘s nachts memorabele herinneringen maken met vrienden is zeer sterk aanwezig. De sound doet ook denken aan James Blake, dat kan toch niet slecht zijn?

Solo zullen we hem niet direct live zien, maar met blackwave. kan je deze muzikale duizendpoot alvast in de Botanique op 26 april en in de Vooruit op 10 mei aan het werk zien.

FacebookTwitter / InstagramSoundcloud / Bandcamp

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caleborate - "What U Want"

Caleb Jamal Parker leerden we in ons landje vooral kennen door zijn samenwerkingen met Willem en Jay van blackwave. De met soul…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps feat. DVTCH NORRIS, blackwave. - "Something"

Toen de Brusselse Murenzibroers eind maart begonnen aan hun Yellockdown Project, hadden ze allicht niet voorzien dat de coronamaatregelen zo lang zouden…
LiveRecensies

blackwave. & Roedel @ OLT Rivierenhof: Terugkeer van de bijtrekpas

De sfeer was gemoedelijk in het volledig uitverkochte, voor een kwart gevulde openluchttheater. De mannen van Roedel lagen al een halfuur voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.