Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “Hand It Over”

Een kleine maand geleden werden we nog verblijd met een tweede single van MGMT. Het nieuwe album zou volgende maand ergens moeten uitkomen, maar een exacte releasedatum heeft de band nog niet bekend gemaakt. Het album zou Little Dark Age gaan heten en dat was ook de naam van de eerste single die de band uitbracht. We kennen MGMT van de trippy uitstapjes naar andere muzikale melkwegstelsels en dat is op “Hand It Over” niet anders.

Hun kersverse single is van een trage, psychedelische aard en zou zo op Currents, het recentste album van Tame Impala, kunnen staan. In tegenstelling tot de vorige singles geeft deze het gevoel alsof je met een jointje te veel in de zetel luistert naar MGMT terwijl je wegglijdt naar andere oorden. Het tempo is een slome constante die dankzij enkele elektronische tierlantijntjes interessant wordt gemaakt. Dat is meer dan nodig

Hopelijk gaat MGMT nog met enkele uptemponummers voor de dag komen die het danshormoon in onze berenvoeten losmaakt. Zo’n pure psychedelica is zonder zoete honing soms moeilijk te smaken. Dat dit maar een fleurig intervalletje is op een waanzinnig, nieuw album, mogen ze op 3 februari in de AB komen bewijzen.

 /  /  / 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cola Boyy - Prosthetic Boombox (★★★½): Is het al zomer?

Afgelopen week draaiden bekende voetballers als Cristiano Ronaldo en Manuel Locatelli Coca Cola nog een loer door doodleuk de drankflesjes van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaíoti - "Any Hour"

Elke dag proberen enkele debutanten hun stempel te zetten op de muziekwereld. Bij sommige lukt dat meteen, en anderen hebben daar even…
AlbumsRecensies

The Avalanches - We Will Always Love You (★★★★½): Lappendeken van liefde

Op hun alom geprezen debuut Since I Left You uit 2000 bewezen Australiërs Robbie Chater en Tony Di Blasi al dat hun knip- en plakwerk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.