Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “When You Die”

In februari zou het nieuwe album van MGMT moeten uitkomen, althans dat beweren ze. Een specifieke release date is er voorlopig nog niet, maar we zijn wel al zoet met twee singles. De titeltrack “Little Dark Age” kregen we al twee maand geleden en nu is er een tweede single. Op de video van “When You Die” gaan we met Alex Karpovsky (van Girls) op een vreemde trip die wij niet graag zouden meebeleven, absurd maar typerend voor MGMT.

Deze single brengt de perfecte combinatie tussen aanstekelijk en psychedelisch, waardoor we vlotjes in de trip in de video worden meegenomen. Zachte synths en een opzwepende drum kleuren het lied in een rustig tempo. Of we hier hun volgende hit in zien? Misschien wel, het heeft alleszins iets catchy in zich doordat het refrein wat versnelt en oosterse melodieën in zich heeft. Toch blijft het wel experimenteel (onder andere dankzij de tegendraadse akoestische gitaar en vreemde structuren) en dus moeilijk om voor een mainstream publiek aan te spreken. Wij zijn alvast verkocht want er valt veel te ontdekken. De sinecure in de instrumenten, de tempowijzigingen en bochten in het nummer houden het geheel levendig en aantrekkelijk.

Op 3 februari staat de band in de AB, daar zullen ze moeten bewijzen dat hun liveshows toch nog de moeite waard zijn (dat was in het verleden niet altijd het geval).

 /  /  / 

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MGMT - Loss Of Life (★★½): Enerverende stijlbreuk

Leerde je MGMT ten tijde van “Kids” kennen en hoop je bij elke volgende plaat op een verzameling vergelijkbare, euforische stampers? In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.