Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jens Lekman – “Who Really Needs Who”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jens Lekman – “Who Really Needs Who”

De talentvolle Zweedse songwriter Jens Lekman lijkt altijd wel bezig te zijn met unieke projecten. Na het ambitieuze 52 Postcards (waar hij een jaar lang wekelijks een nieuw nummer uitbracht) en Ghostwriting (waar hij songs schreef op basis van korte ontmoetingen met onbekenden) brengt 2018 een nieuw origineel project. Hij en Annika Norlin zullen onder de noemer Correspondence een jaar lang gedachten uitwisselen in de vorm van liedjes. Als pennenvrienden zullen ze om de beurt maandelijks een muzikale brief schrijven, telkens als een antwoord op het nummer van de andere. De eerste stap is voor Jens Lekman met “Who Really Needs Who”.

Begeleid met akoestische gitaar en zoete melodieën mijmert Lekman openhartig over vriendschappen. Hij zingt over hoe vlot die gevormd worden tijdens de kindertijd, over het leren kennen van zijn ‘correspondente’ Annika Norlin tijdens een persoonlijke moeilijke tijd en ook over een ervaring die hij had bij het ontmoeten van vluchtelingen. Daar leerde hij Nazir kennen die ontzettend dankbaar was, maar Jens Lekman vraagt zich af wie er eigenlijk dankbaar moet zijn voor wie. We zijn benieuwd welk muzikaal antwoord Norlin hier voor te bieden  heeft volgende maand in dit hartverwarmend project!

Luister naar het eerste nummer op Correspondence via deze link.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jens Lekman - "What's That Perfume That You Wear?"

De Zweden zijn altijd al uitmuntend geweest in het fantaseren van kwalitatieve popnummers en Jens Lekman is hier geen uitzondering op. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.