Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jens Lekman – “What’s That Perfume That You Wear?”

De Zweden zijn altijd al uitmuntend geweest in het fantaseren van kwalitatieve popnummers en Jens Lekman is hier geen uitzondering op. Hij schudt vlotte songs uit zijn mouw die toch altijd dat ietsje meer in hun instrumentatie bezitten. Zijn laatste werk dateert van 2015, maar was wel een project om “u” tegen te zeggen. Onder de noemer “Postcards” bracht hij elke week van het jaar een nieuwe single uit, 52 in totaal dus. Na een stil jaar komt Jens aandraven met het gloednieuwe album Life Will See You. We kunnen alvast luisteren naar “What’s That Perfume That You Wear?”.

Naar goede gewoonte is ook dit nummer toegankelijk en vrolijk. Maar schijn bedriegt… De teksten beschrijven een best wel droevig schouwspel van verlangen en onbeantwoorde liefde. Hij weet dit wel in beeldende en vrolijke metaforen te verwoorden. Soms brengt hij de aandacht liever eerst naar geweldige geuren om daarna even casual zijn zorgelijke emoties te bezingen. Een beetje meligheid is nooit veraf.

Toch is de instrumentatie hetgeen wat het meest opvalt. Tropische steeldrums en heldere hooks liften dit lied naar een uiterst dansbaar niveau. Het maakt “What’s That Perfume That You Wear” één van zijn vele perfect geknutselde popnummers. Het bevat net niet dat grootse gevoel dat bereikt werd op zijn meest gewaardeerde album Night Falls Over Kortadela, maar daar maken we ons geen zorgen over. Wie vertrouwd is met Jens Lekman’s muziek weet dan ook dat we waarschijnlijk op meer aangename verrassingen zullen stuiten op dit album.

Het is wachten tot 17 februari om te zien wat hij nog uit de kast weet te halen op Life Will See You. Wie er alvast meer over wil weten moet zeker eens Jens Lekman’s enorm gedetailleerde aankondiging lezen.

Website / Facebook / Twitter

5 januari 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief