Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Streets – “Burn Bridges” & “Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Streets – “Burn Bridges” & “Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies”

Meer dan 6 jaren gingen voorbij sinds de release van Computers and Blues, het laatste album van The Streets. Gelukkig miste Mike Skinner, het muzikale brein achter The Streets, het touren. En bij een nieuwe tour hoort nieuw werk, dus schenkt Skinner ons als vervroegd kerstcadeau niet één, maar twee kers(t)verse singles.

De UK garage pionier kiest met “Burning Bridges” voor duistere Grime. Het nummer is duidelijk donkerder en minder luchtig dan de sound die we kennen van de eerste albums van The Streets.  Maar wat doet het goed om het vertrouwde ‘Mockney’-accent (porte-manteau van Mock en Cockney) van Skinner terug te mogen aanhoren. De tweede nieuwe single “Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies” is een echt UK garage nummer met een veel hoger tempo dan “Burning Bridges”. Toch heeft ook deze nieuwe  een grimmig kantje. Daarbovenop draagt de titel nu ook niet meteen de meest warme kerstboodschap.

Ach, als we ergens warm van worden dan is het wel dat The Streets terug van weggeweest zijn. Nu hopen dat ze volgend jaar ook eens in België langskomen. Voorlopig is enkel een tour in de UK gepland, maar wie weet heeft Mike Skinner in 2018 nog meer aangename verrassingen voor ons in petto…

Facebook / Twitter

 

 

 

 

Related posts
LiveRecensies

Overmono @ Botanique (Orangerie): Eclectische fans op hun wenken bediend

De gebroeders Overmono, bestaande uit Tom en Ed Russell, maken als collectief misschien nog maar een dikke zes jaar de raves en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joy Orbison - "pinky ring"

Het stond in de sterren geschreven dat Joy Orbison een van de meest gerespecteerde dj’s en producers van het Verenigd Koninkrijk zou…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YAZ - “Mr Valentine”

Het is weer zo ver, het is Valentijn. Een dag waarop koppeltjes elkaar nog eens goed in de watten leggen, terwijl de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.