LiveRecensies

LANY @ Botanique: Een rooskleurige avond

De hype rond LANY is je misschien het afgelopen jaar ontgaan, maar dat is een grote zonde. De Californische band maakt aanstekelijke indiepop waarbij je niet anders kan dan dansen. Het verwondert daarom ook dat ze amper airplay krijgen op de radio en zo het grote publiek niet bereiken. Toch was de orangerie bijna helemaal uitverkocht en was de rij al twee uur voor de deuren open gingen ongezien lang. Wie er bij was kan alleen maar bevestigen dat de mannen live behoorlijk presteren en dat er honderden tieners de avond van hun leven hadden.

Een volle zaal kreeg de supportact van dienst R I T U A L voorgeschoteld. Hun muziek kan beschouwd worden als ambient hiphop en folk met donkere R&B beats onder en dat wisten de LANY fans te appreciëren. Ze brachten live enkele nummers uit hun recente plaat No Escape Out Of Time, waarvoor ze o.a. met Denzel Curry samenwerkten, en die nummers kregen door de krachtige uitvoering van de zanger meer diepte. Gedurende dertig minuten trok de band en vooral de stem van de zanger ons in hun ban voordat ze weer van podium gingen.

Voor de vele tiener was het ‘moment supreme’ na uren aanschuiven eindelijk aangebroken. ‘Get ready for the best night of your life!’ hoorden we in de intro waarna drummer Jake en multi-instrumentalist Les Priest onder luid applaus het podium opkwamen. Ster van de band is echter frontman Paul Jason Klein die met groot enthousiasme tijdens opener “Dumb Stuff” het podium op huppelde. “Yea, Babe, No Way” zorgde dan al snel voor een meezing-moment en werd er al gretig meegesprongen. Enthousiasme werkt nu eenmaal aanstekelijk.

Mensen die voor het eerst naar een LANY show kwamen, keken vast wat verwondert toen ze al de fans met rozen zagen, maar kregen tijdens “Flowers On The Floor” het antwoord op hun vraag. De bloemen werden op het podium gegooid en Paul was hierdoor duidelijk verrast. Ook het publiek genoot overduidelijk van de show en ging tijdens het poppy “Good Girls” helemaal los. “It Was Love” overtuigde mede dankzij de mini climax nog meer dan op de plaat en stak er tot dan toe muzikaal gezien met kop en schouder boven uit.

Even later was het tijd voor “13”, één van de fan-favourites. Het nummer werd luidkeels meegezongen en zorgde voor een euforisch applaus. Het lichtjes jazzy klinkende “Tampa” toonde dat de band ook muzikaal een sterke show neerzet. Qua visuals en licht moest de show ook niet onderdoen. Drie grote led-schermen versterkten de sfeer van de songs en ook de lichtshow wist ons te bekoren. Bij “The Breakup” werd andermaal duidelijk dat de show een grote productie is voor een zaal zoals de Orangerie.

“Pancakes” werd met de Harry Styles solodebuut nummer “Sign Of The Times” gemixt en kon door de sobere en emotionele piano versie overtuigen. Afsluiter van de set was “Hericane” dat als een wervelwind door de zaal zweefde. Na een luide ‘We want more’ kreeg het publiek het kleurrijke “Super Far”. De set afsluiten mocht hun grootste hit “ILYSB” waarna de tieners met keelpijn naar huis gingen.

Afgelopen zomer zagen we LANY reeds op Rock Werchter, maar vonden we de tent nog iets te groot voor hun. Een half jaar later kunnen we alleen maar zeggen dat ze enorm gegroeid zijn en dat ze binnen enkele jaren wellicht op grotere podia kunnen staan. De nieuwe superster DUA LIPA keek vanop het balkon toe en liet haar vriend Paul nog meer stralen. LANY haalde alles uit de kast om hun Belgische fans een fantastische show te geven en dat is ook gelukt. We geven daarom maar al te graag toe… ‘Yes LANY, We Love You So Bad!’.

Setlist:

Dumb Stuff
4EVER!
Yea, Babe, No Way
Flowers On The Floor
Overtime
Good Girls
Made In Holywood
It Was Love
Hurts
Purple Teeth
13
Tampa
WHERE THE HELL ARE MY FRIENDS?
The Breakup
Pancakes & Sign Of The Times (cover)
Pink Skies
Hericane

Super Far
Parents
ILYSB

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Infinity Song @ Botanique (Orangerie): Swingend familiefeestje

De tofste, muzikale familie sinds de familie von Trapp, dat moeten wel de gebroeders en zusters Boyd zijn. Hun bandnaam Infinity Song…
LiveRecensies

Babe Rainbow @ Botanique (Rotonde): Een pot geluk

Dat het er aan de andere kant van de wereld soms iets gezapiger aan toe gaat, hoeven we je al lang niet…
LiveRecensies

Crumb @ Botanique (Orangerie): Meer dan kruimeltjes

Al sinds 2018 gaat Crumb mee, maar toch speelde de band nog nooit een show op Belgische grond. Dat lange wachten was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.