Nieuwe singles

Nieuwe single Pale Waves – “My Obsession”

Nieuwe singles

Nieuwe single Pale Waves – “My Obsession”

Pale Waves, de nieuwste Britse indie hype gaat hard. Het viertal uit Manchester verscheen op de cover van NME, staat op de longlist van de BBC Sound of 2018 en heeft een Europese tour voor de boeg. Zoals je al in ons interview met de band kon lezen, komt er in de eerste weken van 2018 een debuut EP. “My Obsession” is daar de laatste nieuwe single van. Opnieuw emo-pop op een donker dienblaadje al snijdt de song dit keer dieper dan gewoonlijk.

My obsession begint met een knal. Een eighties-knal waar al meteen een onderliggende kerstsfeer te horen is met dank aan de synths. Heather trekt haar zeurende keel open om zachtjes uit te leggen op wie ze geobsedeerd verliefd is. Het refrein wordt daarna plots veel luider en de frontvrouw komt meteen to the point. ‘I’m so sorry for confessing / I don’t wanna wait ‘cause you know I feel the same.’ Zo, dat is eruit. Hoewel hun sound recht uit het debuutalbum van The 1975 lijkt te komen, zijn de lyrics in tegenstelling tot die van hun labelmaatjes recht voor de raap en simpel. De noodkreten in de finale geven het nummer extra momentum samen met de snedige repetitieve riffs. Een droomlied voor emo-pop liefhebbers en fans van mancunian accents.

Pale Waves is in het voorjaar bij ons te zien in het Gentse NEST.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The 1975 - Being Funny in a Foreign Language (★★): Manipulatieve man op z'n saaist

Als je circa 2013 behoorlijk veel tijd doorbracht op het inmiddels stervende blogplatform Tumblr, dan weet je vast nog wel dat het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "All I Need To Hear"

Als er een nieuwe plaat van The 1975 aan zit te komen, dan kan je er tegenwoordig donder op zeggen dat dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.