Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Car Seat Headrest – “Beach Life-In-Death”

Dat Car Seat Headrest intussen een kwaliteitslabel binnen de rockscene is geworden, heeft alles te maken met hun laatst uitgebrachte album. Zowat elke muziekblog strooide wild in het rond met superlatieven toen een dik jaar geleden Teens of Denial verscheen. Het eerder dit jaar uitgebrachte “War Is Coming (If You Want It)” bewees dat Toledo nog steeds dezelfde berekende nonchalante bezit.

De die-hard fans van het eerste uur kenden het nummer waarschijnlijk al langer. “Beach Life-In-Death” werd in 2011 al uitgegeven, maar kreeg nu een kwaliteitsvolle heropname. Over welke versie het van welke haalt, zijn de meningen van de fans verdeeld. De ongeslepen sound van de eerste versie maakte plaats voor een uitgezuiverd geluid, dat toch zijn rauwheid bewaart. De maar liefst dertien (13!) minuten durende song verliest ondanks zijn intimiderende lengte, geen seconde zijn drive en schoonheid. Het nummer werd opgedeeld in een drieluik dat van de onbevangenheid van The Strokes in de tienerdepressie van Morrissey (The Smiths) glijdt en terug. Een kwartier van uw leven goed gespendeerd.

Facebook /Twitter

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

Peach Pit - From 2 to 3 (★½): Een verwaterde versie van zichzelf

We hebben nog levendige herinneringen van onze eerste kennismaking met Peach Pit. Op een dag zaten we door ons Facebook nieuwsoverzicht te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady - "Round The Bend"

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.