Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Arthur – “Naked”

De 29–jarige James Arthur releasete onlangs zijn nieuwste single “Naked”. Nadat hij in 2012 met een eigen versie van Shontelle’s “Impossible” X-Factor won, was het een viertal jaar wachten op nieuw materiaal. In 2016 maakte hij zijn langverwachte come-back met het album Back from the Edge en scoorde hij een grote hit met het nummer “Say You Won’t Let Go”. Nu, amper een jaar later, dropt hij de lead-single van zijn derde album dat er in 2018 aankomt. Voor “Naked” werkte hij samen met niemand minder dan Zweeds muziekproducent Max Martin van wie je de geproducete hits niet meer op twee handen kunt tellen – denk maar aan Britney Spears’ “Baby One More Time” of Katy Perry’s “I Kissed A Girl”.

Dat de Britse singer-songwriter er niet voor terugdeinst om zich bloot te geven en zich van zijn gevoeligste kant te laten zien, wisten we al. En dat is met “Naked” – zoals de titel al doet vermoeden – niet anders. De zachte pianotonen leiden het nummer in en worden in no time vergezeld van Arthurs grootste troef – zijn licht rauwe en hese stem. De eerste pianotonen fungeren als een soort hymne in het hele nummer en zorgen meteen voor een zekere herkenbaarheid. ‘Hey you there / can we take it to the next level, baby / do you dare?’ zingt hij voorzichtig. Of hij naast zijn liefdesrelatie echter ook zijn muziek naar een hoger niveau kan tillen, is nog maar de vraag.

Facebook / Twitter / Website

38 posts

About author
Muzikale beer met een voorliefde voor rock, indie, hiphop en elektronica.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single puntjudith - "Missen"

Nederlandstalige muziek is in een onmiskenbare opkomst. Sinds Bazarts verovering, krijgt de taal en in het specifiek bij onze Noorderburen, meer aandacht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Cuff Your Jeans"

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN - "Throw Me A Line"

In 2018 bracht het Nederlandse duo HAEVN hun prachtige debuutplaat Eyes Closed uit. Een album waar de referenties naar water en zee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.