Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All We Expected – “Abano”

Met een weekendje vertraging viel ons oog op de allereerste single van Hatàr, de komende debuutplaat van postmetalkwartet All We Expected. Na een daverende split-EP met de Ieren van Raum Kingdom, en een plekje op postrockwalhalla Dunk!festival, was het nu dus tijd voor het echte werk. Hatàr werd opgenomen bij Tim de Gieter van Much Luv Studio, die onder meer Every Stranger Looks Like You en VONNIS onder zijn vleugels nam. Bovendien wordt ze gereleaset onder Dunk!records, wat het plaatje nog completer maakt. Eens zien hoe het voorproefje van de plaat smaakt.

Slome, grootse drumslagen doen de dieselmotor van “Abano” ontsteken, gevolgd door ronkende ritmegitaren en gierende banden in de vorm van zweverige snaren. De baslijnen schommelen tussen langgerekte sludge en strakke, vettige stoner, beide om je vingers van af te likken. Maar zoals de diesel misschien al doet vermoeden, komt de track vrij traag op gang. Aan de andere kant wil dit ook zeggen dat alle verschillende onderdelen met het grootste gemak in elkaar overgaan: All We Expected rijgt de iets complexere percussie genadeloos aan epische riffs, en vindt daartussen toch nog plaats voor fragiliteit. De flow zit zeker en vast goed, zelfs iets té goed. Misschien was het een bewuste keuze om de intensiteit vrij gestaag te laten schommelen, maar het gaat precies allemaal zo naadloos in elkaar over dat wij hier en daar wel een onverwachte hoek missen.

Hoe dan ook schotelt All We Expected ons een veelbelovend kleurenpalet voor in de aanloop naar de geboorte van hun eerste kind. Er werd geopteerd voor een eerder sferische dan voor een echt verrassende aanpak, maar dat neemt niet weg dat “Abano” barstensvol potentieel zit. Wij houden alvast van de richting die ze uitgaan en tellen de dagen af tot 9 december, op de album release te Kortrijk in het gezelschap van Monnik en Mantis.

Wie zo lang niet kan wachten kan All We Expected al op 24 november zien in de Verlichte Geest te Roeselare of 7 december in de Kinky Star.

Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens de Belgische muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Driehoekige Boterham - "Dotje Bijten"

Heibel label nestelt zich in Kempische grond. Onder haar moederlijke vleugels bevinden zich onder andere Bert en the Predikanten, mijn naam is…
AlbumsRecensies

Silent Snare – Silent Snare (★★★): Scheuren door ruimte en tijd

Silent Snare zal zijn debuut niet gemist hebben. De Gentse stonerrock/sludge-outfit maakte de afgelopen jaren met covers en eigen nummers naam voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.