Nieuwe singles

Poppunt Sessions: een crash course muziekmaken

Nieuwe singles

Poppunt Sessions: een crash course muziekmaken

Het feit dat je op deze site beland bent, wil zeggen dat je een muziekvreter bent. Het feit dat de titel je gelokt heeft, wil zeggen dat je nog veel wil bijleren over muziek. Oh boy, dan ben je op het juiste adres. Want de komende weken organiseert Poppunt zijn nu al befaamde Poppunt Sessions, de opvolger van initiatieven als Muzikantendag en Sound/Check.

Vorig weekend vond de eerste Session plaats in de Hasseltse Muziekodroom. Thurston Moore (die lange van Sonic Youth) kwam er vertellen hoe hij creatief blijft, Aurélie (die zottin van Cocaine Piss) had het over DIY, net als Joppe en Bert (die helden van Live Fast Die Young). En Crowd Of Chairs (die winnaars van De Beloften) kwam er een verrassingsconcertje spelen. Spek voor ieders bek dus.

@thurstonmoore58 beet zonet de spits af. De Poppunt Sessions zijn officieel vertrokken! 🙌 #poppuntsessions

Een bericht gedeeld door Poppunt (@poppunt) op

But wait, there’s more! De komende weken gaan er nóg drie sessies door, in Brussel, Antwerpen en Leuven.

In de Brusselse AB gaat het over image: hoe kan je je als artiest uniek opstellen, zonder je eigenheid te verliezen? Gelegenheidscurators Jarri ‘Disco Naïveté’ Van Der Haegen en Charlotte ‘WWWater’ Adigéry hebben het antwoord breed gezocht. Zowel popprinses Hannah Diamond, indieheld Ed Horrox (labelbaas van onder andere Pixies, Future Islands, Grimes, EL VY, …) en Amen Ra-schreeuwbuis Colin Van Eeckhout laten hun licht schijnen op de vraag.

De XL-namiddagsessie in Trix Antwerpen (wat zijn we, bejaarden?) gaat dieper in op good old eigenheid. Of het nu de geluidstechnische wereld van de IJslandse sound engineer Valgeir Sigurðsson is, de hoek af van Le Guess Who?-programmator Bob Van Heur, of het buikgevoel van radiokoningin Ayco Duyster: allemaal doen ze hun eigen ding, zonder zich te laten afleiden door de gangbare norm. En dat, weten we, levert de leukste dingen op. Enkele lucky few krijgen die dag ook gratis popadvies van mensen uit de muziekbusiness: boekers, platenbazen, radiomensen en zelfs Opperbeiren. Dat je er gratis en voor niets de soundscapes van Illuminine bijkrijgt, zou op zich ook al genoeg moeten zijn. Én je kan ’s avonds naar de finale van provinciaal concours De Zes. Waarom zijt ge eigenlijk nog niet vertrokken?

 

Omdat – natuurlijk – deze Beer nog moet schrijven over de laatste sessie, in Het Depot in Leuven, over all things hiphop: Oddisee, de Beatville crew, Coely, DVTCH NORRIS, LeFtO, de boys van Jakarta Records (Anderson .PAAK, weetjewel) én Brihang. Drop er een bommetje op en ’t is gedaan met hiphop in België.

Als je het eens van bovenaf bekijkt, gaan alle Sessions over hetzelfde: hoe ga je – tussen het kaf en het koren – op zoek naar je eigen stem? Muzikanten die op zoek zijn naar goed advies, een interessant perspectief, of gewoon een dagje fun om wat medemuzikanten te leren kennen: surf naar https://sessions.poppunt.be en koop je ticket.

We hebben drie duotickets voor de Poppunt Session in Ancienne Belgique (donderdag 23/11) en Trix (zaterdag 25/11). Wil je er graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar wedstrijd@dansendeberen.be met een fijne motivatie

Related posts
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely - "Kaos"

De Belgische hiphopkoningin Coely vierde vorig jaar haar grote comeback met de singles “Alive” en “Run It Up“, waarmee ze de eerste…
InstagramLiveRecensies

Loyle Carner @ Ancienne Belgique (AB): Een hart van goud

Er hing gisteren heel wat liefde in de lucht in dé concertzaal aan de Anspachlaan. De oorzaak van zoveel liefde en gelukzaligheid?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.