Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Back In The USA”

Vandaag brengt Green Day zijn tweede greatest hits in zijn geschiedenis uit. God’s Favorite Band is de opvolger van International Superhits uit 2002. Dus op de nieuwe compilatie krijgen we nu ook hits te horen van American Idiot, 21st Century Breakdown, Uno (Dos enTrès worden tactisch genegeerd want zo’n topplaten waren dat duidelijk niet) en hun plaat van vorig jaar Revolution Radio. Naast al die hits, is er ook wat nieuwe muziek te vinden. Zo is er een nieuwe versie van “Ordinary World” met niemand minder dan Miranda Lambert (die keuze snappen wij ook niet) en een gloednieuw nummer “Back In The USA”. Zo heb je toch een reden om die compilatie te kopen, niet waar?

“Back In The USA” is een extreem aanstekelijk nummer dat iets meer dan twee minuten duurt en boordevol energie zit. Een goed refrein dat zich meteen in het hoofd nestelt en lyrics die een aanklacht zijn tegen alles wat tegenwoordig gebeurt, zo kennen we onze vrienden weer. In de clip zien we ook dat ‘een president’ (al dan niet letterlijk getoond) er voor zorgt dat het land grijs kleurt. Green Day zorgt dankzij hun muziek terug voor kleur, maken ze ons toch wijs. Het nummer is sterk en toont dat de band nog steeds strakke punk rock nummers kan schrijven zonder veel moeite te doen. Benieuwd wat dat gaat geven op een volgende plaat.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

17 november 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief