Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S. Carey – “Fool’s Gold”

S. Carey bracht in 2014 een fantastische debuutplaat uit en nu is hij eindelijk klaar om daar een vervolg aan te breien. De man die ook bij Bon Iver te vinden is, brengt op 23 februari Hundred Acres uit. Op die plaat werkt de man samen met onder meer Gordi en Casey Foubert (lid van Sufjan Stevens’ band) en zijn er arrangementen te horen van yMusic’s Rob Moose. Zelf omschrijft hij de plaat als een album dat focust op eenvoud, dat kunnen we alvast beamen na het horen van “Fool’s Gold”, de eerste single.

De single begint met zacht gitaarwerk dat snel gevolgd wordt door de dromerige stem van Carey. Het nummer deed dienst als de starter van het volledige album. Het legt de vibe van het album en alle andere nummers ontstonden ook uit “Fool’s Gold”. Het is een rustige song die je helemaal op je gemak doet voelen met nergens een uitbarsting, wat ook niet nodig is. Het raakt de gevoelige harten het diepst en zorgt er ook voor dat je schoonheid ontdekt in de muziek. Op het eind bloeit de song wat meer open, maar nooit gaat het te groots klinken. Het blinkt uit in eenvoud, missie geslaagd dus voor Carey.

Facebook / Twitter / Instagram

3412 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

S. Carey - Break Me Open (★★★): Hoop na hartzeer

Sean Carey bewees zich de afgelopen jaren als een muzikale duizendpoot. De Amerikaanse muzikant leerden we kennen als de percussionist en achtergrondzanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S. Carey - "Break Me Open"

Sean Carey kennen we vooral als de drummer van Bon Iver, maar ook onder eigen naam maakt de beste man bijzonder fijne…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hailaker - "Wavepool" (feat. S. Carey)

De namen Jemina Coulter en Ed Tullett doen bij de meeste onder ons niet meteen een belletje rinkelen. Maar als we vertellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.