LiveRecensies

Intergalactic Lovers @ AB: They’ve never been better!

Intergalactic Lovers zijn terug van nooit weg geweest. Met hun nieuwe plaat Exhale onder de arm, geven ze in de Ancienne Belgique een comebackshow om U tegen te zeggen. Na een zeer gesmaakt optreden op Pukkelpop in Augustus en een grote tour voor de boeg, toont Intergalactic Lovers dat ze in de vorm van hun leven zijn en dat ze nog geliefd zijn, bewijst een uitverkochte AB!

Openen mocht de band Lee Anderson. Jammer genoeg stelde de Vlaamse band rond Leander Van Het Groenewoud wat teleur en kregen ze het publiek moeilijk mee. Het valt wellicht te verklaren doordat hun muziek toch wel erg verschilt met de muziek van Intergalactic Lovers. De muzikanten waren op zich zeer goed, maar de muziek die ze maakten, kan je vergelijken met de muziek van bandjes die op een rommelmarkt staan en waar je gewoon voorbij loopt. Een fijne opener maar niet voor een concert als deze.

Daarna was het aan Intergalactic Lovers. “Let Go” mocht de set openen en deed dat met verve. Het is misschien de song met de meeste rockgehalte en dat was live niet anders. “Between The Lines” volgde en het publiek toonde dat de single erg geliefd was. Tijdens het eerste refrein klonk Lara soms Off-key, maar ze herpakte zich al snel. Het verleidelijke “Talk! Talk!” volgde en hiermee verleide frontvrouw Lara zowat heel de uitverkochte AB!

“Islands”, de single van hun tweede plaat Little Heavy Burdens, bleek één van de publiekslievelingen te zijn en kon op een groot enthousiasme rekenen. “No Shame” bevestigt live dat het misschien wel één van de sterkste songs van de nieuwe plaat Exhale is. Het hoge refrein werd foutloos gezongen door frontvrouw Lara Chedraoui, die doorheen de hele show de gekste dancemoves bovenhaalde. Even later kwam hun megahit “Delay”, dat door heel de AB meegezongen werd en hen een daverend applaus opleverde!

Intergalactic Lovers werd steeds beter en dat was te merken aan afsluiter “River” dat iedereen nog eens helemaal meekreeg. De gitaren die steeds opbouwen tijdens het refrein, waren live minstens even goed als op de plaat. De AB kreeg daarna nog twee (!!!) bis-rondes. “Northern Rd.”, de titeltrack van de serie ‘The Team’, beet de spits af. Het nummer is een heerlijk indiepop nummer net zoals “Howl”, waarbij Lara nog eens de zotste bewegingen bovenhaalde! Het dromerige “Bruises” mocht de avond afsluiten en stuurde de mensen tevreden naar huis.

Intergalactic Lovers toonde in de AB dat ze met hun derde plaat onder de arm sterker zijn dan ooit tevoren. Lara Chedraoui klonk op Pukkelpop af en toe wat zenuwachtig, maar in de AB was van haar zenuwachtigheid niets te merken. Ze danste erop los en zong de liedjes met volle overgave. Haar bandleden waren minstens even enthousiast en speelden een vlekkeloze show! Dat de lichteffecten sober waren, stoorde allesbehalve omdat Lara zat te shinen als niemand voor haar deed!

Setlist:

Let Go
Between The Lines
Talk! Talk!
She Wolf
No Regrets
Islands
Great Evader
My I
No Shame
Give It Up
Delay
Distance
Fears
River

Bis 1:

Northern Rd.
Howl

Bis 2:

Bruises

1758 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
InstagramLiveRecensies

Cult of Luna @ Ancienne Belgique (AB): Headbangend naar het Walhalla

Een postmetalavond voor gevorderden. Zo kondigde de AB de triple bill van Svalbard, Russian Circles en Cult of Luna aan. En daar…
LiveRecensies

Olivia Dean @ Ancienne Belgique (AB Club): Kleurrijke clubnacht

Terwijl in haar thuisland, het Verenigd Koninkrijk, de ietwat grotere clubs eigenlijk al te klein zijn geworden voor Olivia Dean, lijkt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.