LiveRecensies

(Sandy) Alex G @ Botanique (Witloof Bar): Een groot gezellig familiefeest

Gisteren zakten we voor de gelegenheid nog eens af naar de Witloof Bar in de Botanique, waar niemand minder dan (Sandy) Alex G stond geprogrammeerd. Het werd een zweterige avond, waarin heel wat nummers de revue passeerden. Ondanks de vele pratende mensen achterin de zaal, wist (Sandy) Alex G ons toch te overtuigen en slaagde hij erin om ons met een verzadigd gevoel huiswaarts te laten keren.

Dat de Witloof Bar gisteren helemaal was uitverkocht, was er eigenlijk niet aan te merken. Het achterste gedeelte van de zaal was zo goed als leeg, terwijl het vooraan drummen was om een goed plaatsje te bemachtigen. Goed, we zijn ondertussen geïnstalleerd en de band komt het podium opgewandeld. De aanwezige fans krijgen spontaan een smile op hun gezicht en bereiden zich voor om zich een dik uur lang te laten meeslepen met de dromerige wereld waarop Alex G ons hopelijk zal trakteren.

Al vanaf het begin van de set valt het ons op dat Alex G en de rest van de band in beste vorm verkeren. Er wordt heel weinig interactie gezocht met het publiek, maar dat maakt Alex G allemaal goed door z’n nummers live van een extra laag rariteit te voorzien. Het enige waar we ons met momenten een beetje aan storen, is het feit dat de muziek niet echt luid staat en dat we af en toe ons best moeten doen om te horen welk nummer de band eigenlijk aan het spelen is.

De sfeer die in kleine zweterige kelder overheerst, is vooral een gevoel van samenhorigheid. (Sandy) Alex G is bij het grote publiek nog steeds niet zo bekend, dus iedereen die hier vanavond aanwezig is, voelt wel een bepaalde connectie met de persoon die naast zich staat en dat maakt het eigenlijk allemaal nog aangenamer. Het lijkt wel één grote familie. De familie (Sandy) Alex G.

Wat de muziek betreft, weet de band van geen ophouden en met nummers zoals “Proud”, “Bobby” en “Sportstar” zorgen ze voor de hoogtepuntjes van deze gezellige avond. Wat ons ook opvalt, is dat de band ook af en toe eens de tijd neemt om van hun nummers af te wijken en er enkele lekkere jazzy grooves tussen te gooien. We moeten eerlijk zijn, we hadden dit niet meteen van (Sandy) Alex G verwacht, maar het werkt verassend goed.

Omdat er deze avond geen voorprogramma is, speelt de band een extra lange set en dat is misschien –eerlijk toegegeven- toch niet zo’n goed idee. Je merkt dat de meeste mensen na een dik uur nood hebben aan wat frisse lucht, maar daar trekt Alex G zich letterlijk niets van aan. De band blijft gewoon gaan en vraagt zelf aan het publiek welke nummers ze willen horen. Dit zouden meer bands moeten doen, als je het ons vraagt.

Na een set van ongeveer 90 minuten, geeft de band er de brui aan. We waren deze avond getuige van een aangename show waarin heel wat nummers aan bod zijn gekomen. Alleen was het moeilijk om ons voor de volle 90 minuten te concentreren, maar dat is maar een kleinigheid als je het ons vraagt. (Sandy) Alex G, wat een fijne man!

Facebook/Twitter

Related posts
LiveRecensies

Xiu Xiu @ Botanique (Rotonde): Discografiedwarsdoorsnede

Jamie Stewart is immer verrassend. Wat begon als soloproject groeide al snel uit tot het hyperproductieve Xiu Xiu. Voortdurend veranderde de bezetting,…
LiveRecensies

Wednesday @ Botanique (Witloof Bar): Op zijn zondags

Wednesday die een show speelt op een woensdag, sommige moppen schrijven zichzelf. De band uit Asheville is nog maar sinds 2018 bezig,…
LiveRecensies

Blondshell @ Botanique (Witloof Bar): Sterk visitekaartje

Opgroeien met een chaotisch gezin en New York op de achtergrond, zorgden ervoor dat een jonge Sabrina Teitelbaum troost zocht in muziek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.