Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porches – “Find Me”

We komen er niet achter wie of wat platina blonde Aaron Maine wil vermijden, maar zijn nieuwe single gaat over niets anders dan dat. Onder de naam Porches scoorde hij, vorig jaar, met Pool zijn absolute doorbraak. Wat een album was het ook. Een indie-electro-rock album waar vele weken/maanden/jaren slaapkamer-opnames aan verbonden waren en extra opvallend door met een (indie) rockformatie toch eerder elektronica te brengen. Maine kondigde voor 19 januari zijn nieuwe album The House aan en bracht dit op timide wijze met de eerste single “Country“, die ons in principe weinig informatie gaf.

Met “Find Me” krijgen we wel een preview op wat komen gaat. Waar Maine eerder nog permanent een gitaar rond zijn lijf liet hangen, ligt deze nu duidelijk in de kast. Een a-rythmische techno beat, klaarblijkelijke pianotonen en springende synth-hoorntjes zijn alom aanwezig. Aaron hult zijn stem niet meer in reverb en krakkig professionalisme zoals op zijn vorige, maar gaat voor ambachtelijke en gelikte productie. Nieuwkomer is de gepitchte stem op de achtergrond, amper hoorbaar of het de zijne is of die van een digitale makker. Hoe dan ook, Maine belooft hiermee een andere kant op te gaan en laat ons hem, tegen zijn zin in, volgen naar zijn volgende album.

Facebook I Website I Instagram

 

Related posts
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
AlbumsRecensies

James Walker – Great Deceiver (★★★★): Nummers die je aan je ex doen denken

Drie jaar na de release van zijn eerste album is James Walker terug met nieuw materiaal. De singer-songwriter is geboren en getogen…
AlbumsRecensies

Jungle - For Ever (★★★★½): Debuutplaat krijgt een al even mooi zusje

Jouw favoriete dansmuziek-van-en-voor-hippe-koffiedrinkers heeft een nieuw aangezicht gekregen dat, gelukkig, heel hard gelijkt op het vorige. Jungle, de eerst nog mysterieuze en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.