Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Porches – “Find Me”

We komen er niet achter wie of wat platina blonde Aaron Maine wil vermijden, maar zijn nieuwe single gaat over niets anders dan dat. Onder de naam Porches scoorde hij, vorig jaar, met Pool zijn absolute doorbraak. Wat een album was het ook. Een indie-electro-rock album waar vele weken/maanden/jaren slaapkamer-opnames aan verbonden waren en extra opvallend door met een (indie) rockformatie toch eerder elektronica te brengen. Maine kondigde voor 19 januari zijn nieuwe album The House aan en bracht dit op timide wijze met de eerste single “Country“, die ons in principe weinig informatie gaf.

Met “Find Me” krijgen we wel een preview op wat komen gaat. Waar Maine eerder nog permanent een gitaar rond zijn lijf liet hangen, ligt deze nu duidelijk in de kast. Een a-rythmische techno beat, klaarblijkelijke pianotonen en springende synth-hoorntjes zijn alom aanwezig. Aaron hult zijn stem niet meer in reverb en krakkig professionalisme zoals op zijn vorige, maar gaat voor ambachtelijke en gelikte productie. Nieuwkomer is de gepitchte stem op de achtergrond, amper hoorbaar of het de zijne is of die van een digitale makker. Hoe dan ook, Maine belooft hiermee een andere kant op te gaan en laat ons hem, tegen zijn zin in, volgen naar zijn volgende album.

Facebook I Website I Instagram

 

24 oktober 2017

About Author

Sander Blommaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief