LiveRecensies

Jessie Ware @ Beursschouwburg: Wakker worden in stijl

LiveRecensies

Jessie Ware @ Beursschouwburg: Wakker worden in stijl

De Morgen nodigde de Britse schone Jessie Ware voor een exclusieve showcase uit. In de Brusselse Beursschouwburg stelde ze haar nieuwe plaat Glasshouse voor aan haar fans en de pers. Wie erbij wou zijn moest vroeg opstaan, want het concert vond in de ochtend plaats. Met een lekker ontbijt in de buik genoten een honderdtal aanwezigen van een fantastische showcase.

Jessie Ware is voor veel mensen geen onbeschreven blad. In 2012 was ze één van de grootste debutanten mede dankzij de hit “Wildest Moments”. Haar plaat Devotion werd zeer goed ontvangen en leverde haar een fanbase op waartoe ook wereldster Sam Smith behoort. In 2014 kwam opvolger Though Love die de hit “Say You Love Me” opleverde. In Augustus loste ze haar eerste nieuwe single sinds 2014, die de nieuwe plaat Glasshouse moest aankondigen.

Jessie Ware kwam om kwart na elf het podium van de Zilveren Zaal opgewandeld. De Britse ster werd vergezeld door drie muzikanten en een achtergrondzangeres. Openen deed ze met het wondermooie “Thinking About You”, waarvoor ze samenwerkte met Kid Harpoon, dezelfde persoon waarmee ze al “WIldest Moments” schreef. Jessie Ware was zeer ontspannen en nodigde zelfs een moeder uit om samen met haar dochtertje op het podium te zitten.

“Alone” bleek live minstens even goed over te komen als op de plaat omdat het nog fragieler gebracht werd en publiekslieveling “Wildest Moments” werd door een hele boel mensen meegezongen. Eén van de hoogtepunten van de set was zonder twijfel haar cover van de Neil Young classic “Harvest Moon”, waar ze de hoge noten met gemak haalde en voor het zoveelste kippenvel moment zorgde.

“Say You Love Me” is één van Jessie Wares meest gekende liedjes. Voor ze het liedje inzette, vertelde ze dat ze het fantastisch vond dat haar liedje wereldwijd gezongen wordt op zangwedstrijden en talentenshows, maar ze bewees vanaf de eerste toon dat ze het nog altijd als beste zingt. Eindigen deed ze met de gitaarballade “Sam”, waarvoor ze samenwerkte met megaster Ed Sheeran. Ook bij het laatste nummer toonde Jessie dat ze goed bij stem is en zorgde met het prachtige lied voor een traan bij een groot deel van het publiek.

De Morgen nodigde voor de vierde keer een artiest uit voor een exclusieve showcase en ook deze keer was het een schot in de roos. Jessie Ware bracht een korte set, die wel volledig wist te overtuigen. Haar harmonieën met haar achtergrondzangeres zorgden voor een halfuur kippenvel. Jessie Ware heeft een klok van een stem en had zelfs zo vroeg op de dag geen moeite om haar hoge tonen te halen.

Jessie Ware staat op woensdag 24 maart 2018 in de AB om haar plaat Glasshouse voor te stellen.

Setlist

Thinking About You

Alone

Wildest Moments

Selfish Love

Harvest Moon (Neil Young Cover)

Last Of The True Believers

Say You Love Me

Sam

Site / Facebook / Twitter / Instagram

1821 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jessie Ware - That! Feels Good! (★★★★): Studio 54 en de discomythe

Jessie Ware was voor velen na drie albums al afgeschreven als de balladezangeres die haar vast plekje op de Knuffelrock-cd’s verdiend heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Ware - "Begin Again"

Over twee weken is het nieuwe album van de Britse Jessie Ware te beluisteren. Fans kijken ongetwijfeld opnieuw uit naar een kwaliteitsvolle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.