AlbumsOude BekendenRecensies

Jessie Ware – Glasshouse (★★★): Wereldklasse treft op middelmaat!

Het derde album van Jessie Ware Glasshouse moet het succes van vijf jaar geleden evenaren. Met de nieuwe plaat durft Jessie Ware af en toe eens te experimenteren. Ze neemt spijtig genoeg wel met de meeste songs weinig risico’s. Glasshouse bevat haar gekende dromerige pop die aangevuld wordt door haar beklijvende stem, die een mix is tussen P!nk en Florence Welch.

De Britse Jessie Ware kende in 2012 een gigantisch succes met haar single “Wildest Moments”. Het nummer behaalde in Vlaanderen de derde plaats van de charts en ook het album Devotion haalde de top tien. Opvolger Though Love was niet zo succesvol als haar debuutplaat, maar leverde wel de hit “Say You Love Me” op. Ze speelde de laatste jaren in twee uitverkochte AB’s en stond ook op het affiche van Rock Werchter. Sam Smith laat op Instagram vaak weten een enorme fan te zijn en dat is niet de minste.

Glasshouse opent met het reeds uitgebrachte “Midnight”, dat door de fans al zeer goed onthaald werd. Het liedje begint heel mysterieus, maar bloeit tijdens het refrein helemaal open. Dat ze kan zingen, bewijst ze meteen met de eerste song. Het jazzy electro liedje “Stay Awake, Wait For Me” verspreid een rustgevende sfeer en doet je even wegdromen. De dromerige pop doet zijn werk!

“Your Domino” is de meest aanstekelijke song van het album. Het liedje is zeer dansbaar en kan op optredens een echte highlight worden. Jessie liet ook al “Alone” op de wereld los en die komt op het album nog meer tot zijn recht omdat dan pas opvalt hoe goed het nummer eigenlijk is. “Hearts” is de tearjerker die iedereen wel verwachtte, maar die toch weet te verassen doordat het zo oprecht overkomt.

Highlights van het album zijn “Selfish Love” en “Sam”. Voor “Selfish Love” kreeg Jessie de hulp van de OneRepublic zanger Ryan Tedder en Cashmere Cat. Het liedje valt meteen op door de salsavibe die je krijgt bij het beluisteren van het liedje. “Sam” werd dan weer meegeschreven door Ed Sheeran en dat herken je meteen. De gitaartrack kent in het midden echter een plottwist en evolueert naar een volledig ander nummer.

Jessie Ware zet met Glasshouse een leuk album neer waarbij enkele nummers van wereldklasse zijn en andere liedjes tot de middelmaat behoren. Dat ze het potentieel heeft tonen songs als “Sam”, “Hearts” en “Selfish Love”. De andere songs op het album zijn alles behalve slecht, maar verassen gewoon te weinig. Als de volgende plaat enkel die wereldklasse songs heeft, dan gaat ze het succes krijgen dat ze verdient!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Glasshouse komt op vrijdag 20 oktober via Island uit.

Jessie Ware stelt Glasshouse op 14 maart in de AB voor.

 

1526 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “Love Me More”

Dat het tegenwoordig niet allemaal kommer en kwel hoeft te zijn bewijst Sam Smith met hun eerste nieuwe single sinds 2020. Na…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camila Cabello - Familia (★★): Weinig inspirerend familiefeest

Ongeveer een maand geleden vierde de Cubaanse Camila Cabello haar 25ste verjaardag en vandaag verlost ze haar fans van het wachten. Familia is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.