Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lionheart – “Still Bitter Still Cold”

Het succes van toenmalige afscheidplaat Love Don’t Live Here en het gemis van het bandleven zorgde ervoor dat Lionheart de muziekwereld maar een jaar gedag kon zeggen. Vorige maand waren ze helemaal back in business met “Trial By Fire”, de eerste single van nieuwe plaat Welcome To The West Coast II. Het is nog wachten tot 10 november eer die onze trommelvliezen op de proef kan stellen. De hardcoreveteranen uit California besloten gisteren dus dat de tijd rijp was om het tipje van de sluier nog wat verder op te lichten. Met “Still Bitter Still Cold” kregen we een tweede stevige nummer om onze tanden in te zetten.

Daar waar de eerste redelijk fluks vooruitgaat met een aantal brutale breakdowns, is deze single eerder lineair van structuur. De mid-tempo groove geeft het nummer een zware en donkere gevoelslading. Met zo’n titel was dat hoogstwaarschijnlijk ook de bedoeling. De lyrics zijn wrokkig en furieus, en worden door zanger Rob Watson perfect vertolkt. Net als de vorige single is “Still Bitter Still Cold” qua tekst een verwijzing naar hun comeback, al is het iets minder voor de hand liggend. De naam van de single is ook een letterlijke knipoog naar een nummer van de band uit 2011, “Pure Anger”. Ze zijn niet veranderd en blijven hetzelfde pad bewandelen, ondanks de onderbreking. Zware en groovy nummers schrijven en spelen is wat ze doen, en dat mag wat ons betreft zo verdergaan.

Facebook / Twitter

Related posts
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Allison Ponthier - "Hardcore"

Over twee maanden is het zo ver: dan viert de eerste ep van Allison Ponthier haar eerste verjaardag, en we vermoeden dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malevolence - “On Broken Glass”

Iedereen die een beetje thuis is in de hardcore wereld weet intussen wie Malevolence is. De Britten spelen een mix van hardcore,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.