Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Raveyards – “Shampoo”

“Shampoo” is de nieuwe single van Raveyards, een psychedelisch en elektronisch outfit van onder anderen Brent Vanneste en Stefanie Mannaerts, respectievelijk frontman en – woman van Steak Number Eight en Brutus. Vorig jaar brachten ze nog een mini-album uit in de vorm van KYEM, een ruw en avontuurlijk elektronisch schouwspel. De nieuwe single bouwt verder op die atmosferische sound, maar de productie is verfijnder en meer gepolijst. Ondanks deze lichte verandering blijft de intensiteit heel hoog. “Shampoo” is een slow-burner met een geweldig trippy hoogtepunt waarna het nummer weer verder zeilt op de initiële geluidsgolven.

De productie en soundscapes doen wellicht denken aan experimentele producers of bands zoals Arca en Xiu Xiu, die dit jaar allebei een album hebben uitgebracht, respectievelijk Arca en Forget. Of er een album of tour zit aan te komen van Raveyards moeten we nog even afwachten. We weten namelijk dat Brent Vanneste ook druk bezig is aan de vijfde van Steak Number Eight. Hopelijk zien we in 2018 een volledige plaat verschijnen van Raveyards, want deze single voorspelt alleen maar goede dingen.

13 oktober 2017

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief