Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveyards – “Shampoo”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveyards – “Shampoo”

“Shampoo” is de nieuwe single van Raveyards, een psychedelisch en elektronisch outfit van onder anderen Brent Vanneste en Stefanie Mannaerts, respectievelijk frontman en – woman van Steak Number Eight en Brutus. Vorig jaar brachten ze nog een mini-album uit in de vorm van KYEM, een ruw en avontuurlijk elektronisch schouwspel. De nieuwe single bouwt verder op die atmosferische sound, maar de productie is verfijnder en meer gepolijst. Ondanks deze lichte verandering blijft de intensiteit heel hoog. “Shampoo” is een slow-burner met een geweldig trippy hoogtepunt waarna het nummer weer verder zeilt op de initiële geluidsgolven.

De productie en soundscapes doen wellicht denken aan experimentele producers of bands zoals Arca en Xiu Xiu, die dit jaar allebei een album hebben uitgebracht, respectievelijk Arca en Forget. Of er een album of tour zit aan te komen van Raveyards moeten we nog even afwachten. We weten namelijk dat Brent Vanneste ook druk bezig is aan de vijfde van Steak Number Eight. Hopelijk zien we in 2018 een volledige plaat verschijnen van Raveyards, want deze single voorspelt alleen maar goede dingen.

Related posts
FeaturesInterviews

Interview STAKE: 'Wij waren overal de jonkies'

De bandleden van STAKE waren gemiddeld vijftien jaar oud toen ze in 2008 Humo’s Rock Rally wonnen. Inmiddels bestaat de muzikale verbintenis…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Raveyards - "MANNIA" (feat. Stefanie)

Dat metal en elektronische muziek een gemene deler hebben, werd eind jaren 80 uitgevlooid door Godflesh, Ministry en Nine Inch Nails. Hier…
AlbumsFeatured albumsRecensies

STAKE - LOVE, DEATH and DECAY (★★★★): Muilperen van wereldklasse

Wie al eens graag een muzikale uppercut tegen zijn kin krijgt, weet dat ze bij STAKE altijd terecht kunnen voor een sparring….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.