Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveyards – “Shampoo”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveyards – “Shampoo”

“Shampoo” is de nieuwe single van Raveyards, een psychedelisch en elektronisch outfit van onder anderen Brent Vanneste en Stefanie Mannaerts, respectievelijk frontman en – woman van Steak Number Eight en Brutus. Vorig jaar brachten ze nog een mini-album uit in de vorm van KYEM, een ruw en avontuurlijk elektronisch schouwspel. De nieuwe single bouwt verder op die atmosferische sound, maar de productie is verfijnder en meer gepolijst. Ondanks deze lichte verandering blijft de intensiteit heel hoog. “Shampoo” is een slow-burner met een geweldig trippy hoogtepunt waarna het nummer weer verder zeilt op de initiële geluidsgolven.

De productie en soundscapes doen wellicht denken aan experimentele producers of bands zoals Arca en Xiu Xiu, die dit jaar allebei een album hebben uitgebracht, respectievelijk Arca en Forget. Of er een album of tour zit aan te komen van Raveyards moeten we nog even afwachten. We weten namelijk dat Brent Vanneste ook druk bezig is aan de vijfde van Steak Number Eight. Hopelijk zien we in 2018 een volledige plaat verschijnen van Raveyards, want deze single voorspelt alleen maar goede dingen.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

STAKE - LOVE, DEATH and DECAY (★★★★): Muilperen van wereldklasse

Wie al eens graag een muzikale uppercut tegen zijn kin krijgt, weet dat ze bij STAKE altijd terecht kunnen voor een sparring….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE - "Deadlock Eyes"

We hoeven je al lang niet te vertellen dat STAKE een van de meest consistente metalbands van ons land is. De vier…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Lalma - "The Realm"

Afgelopen zondag zond Canvas de eerste aflevering uit van de driedelige documentaire The Rhythm of the Band  – naar het gelijknamige album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.