Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single And So I Watch You From Afar – “Dying Giants”

Op 20 oktober komt de vijfde plaat van And So I Watch You From Afar uit. The Endless Shimmering is de naam van dat album en daaruit hoorden we eerder al “A Slow Unfolding Of Wings”. Dat was een relatief kort nummer voor de wereld van And So I Watch You From Afar maar dat maken ze nu ruimschoots goed met “Dying Giants” dat net geen zeven minuten en een half duurt. De band speelt ook twee keer in België, op 18 november in Louvain La Neuve en op 19 november in De Kreun in Kortrijk. Met wat we nu al van die nieuwe plaat te horen kregen, zal dat weer een fenomenaal optreden worden.

De sterkte van “Dying Giants” zit hem in de tijd die het nummer neemt om te ontsporen. De intro duurt al meer dan een minuut vooraleer er geknald wordt met gitaren. Wat opvalt, is hoe de zang op de nieuwe nummers helemaal verdwenen is, er is duidelijk meer plaats voor het instrumentale. De complexiteit zit hem in het gitaarwerk, hier en daar hoor je subtiele snedige noten die je pas na enkele luisterbeurten opvallen. Het is hierdoor dat je ook helemaal meegesleurd wordt in het nummer en je pas na zeven minuten vol dreiging je helemaal vrij voelt. Als dit de maatstaf is voor de rest van de plaat, kunnen we ons enkel maar in de handen wrijven.

Facebook / Twitter / Site

 

2 oktober 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief