Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney – You and me

Hoezee! Whitney, de indierevalatie van twee zomers geleden met leden van onder andere Unknown Mortal Orchestra, brengt nieuw materiaal uit. Wie cynisch is ingesteld zou ze kunnen betichten van luiheid. Light Upon The Lake: Demo Recordings bestaat da nook in hoofdzaak uit – u raad het nooit – demo-opnames van hun eerste plaat Light Upon The Lake.

“Wij zijn geen luiaards!” zullen zij tegenwerpen. Er staat namelijk één nieuwe song op de plaat, “You And Me”, en die mogen we vandaag al beluisteren. Het nummer is in dezelfde periode geschreven als de nummers van de eerste plaat, en klinkt ook als een klassieke Whitneysong; upbeat, met licht ontstemde gitaren en retro 60’s orgeltjes, en met gemoed dat walst tussen eurofie en diepe bedroefenis.

Ondanks het stekende tekort aan écht nieuw materiaal, zullen de Demo Recordings ongetwijfeld gegeerd zijn oprechte liefhebbers en mannen die alles al kennen nog voor het cool is. Die mogen 10 november al aankruisen in hun agenda, want vanaf dan ligt Light Upon The Lake: Demo Recordings in de winkels.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Astral Haunt - "Giddy"

Londen is een alternatieve rockband rijker: Astral Haunt. De driekoppige band bestaat uit Britse singer-songwriter Marek Kubala, Italiaanse producer Andrea Gorgerino en…
LiveRecensies

Whitney @ Ancienne Belgique: Murw gedroomd

Whitney uit Chicago heeft een van de meest lieflijk mijmerende klanken die je je kan inbeelden. Met die insteek brachten ze recent…
AlbumsRecensies

Whitney - Forever Turned Around (★★★★): Als een dansend vlammetje

Een tweede album is traditioneel een belangrijk moment voor een band met een succesvol debuut. Zo ook voor Whitney, dat drie jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.