Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LEYYA – “Oh Wow”

LEYYA is een Weens muziekduo dat stilaan zijn pijlen richt op het veroveren van de wereld. De afgelopen maanden mochten ze optreden op het Primavera Sound festival & Sziget en zoals we weten zijn vandaar uit al heel wat carrières begonnen. Het duo staat voor tegenstellingen zoals man vs vrouw of chaos vs routine en dat weerspiegelt ook in hun experimental electropop. Dat dit concept aanslaat bewijst hun verzilvering van de nominatie voor de FM4 Award in hun thuisland Oostenrijk, waar zij de meeste stemmen van het publiek kregen. Voor ze aan hun tour beginnen (die hun jammer genoeg niet naar België brengt) brengen ze met “Oh Wow” het eerste nieuwe liedje na hun debuutplaat Spanish Disco uit.

“Oh Wow”, dat is niet meteen het gevoel dat je krijgt als je de eerste tonen van het liedje hoort. Even later blijkt dat het lied toch vol verrassingen zit en neemt het je mee naar een fantasiewereld waar alles mag en kan. Het instrumentale stukje dat halfweg de song begint, klinkt zeer fris en brengt de song wat meer in vaart. Het steeds wederkerend ritme wordt ondersteund door eigenaardig klinkende melodieën die toch zeer toegankelijk kinken. Na het beluisteren van het liedje zeggen we geen ‘Oh wow’, maar eerder een ‘Ah ja’ omdat het de muziek van LEYYA zeer goed samenvat. De twee tegengestelde werelden melancholie en elektronische beats smelten mooi samen en dat resulteert in een fantastische song.

Website / Facebook / Instagram / SoundCloud

22 september 2017

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief