Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RYD – “Work It Out”

RYD is niet zo’n bekende artiest, maar als we horen wat voor muziek hij maakt, dan zal daar binnenkort verandering in komen. De man bracht nog maar één single uit; “Alter”. Nu krijgen we met “Work It Out” een tweede en meteen ook de aankondiging van een debuut-EP. Now There’s Nowhere heet die en hij verschijnt in oktober. De muziek van RYD doet denken aan groepen zoals Bon Iver, Ry X en Novo Amor, zachte folk met ruimte voor emotie dus.

“Work It Out” bouwt heel rustig op en met dank aan de breekbare stem van RYD, ben je van bij het begin helemaal mee. Het is puur, eerlijk en je krijgt een dankbaar gevoel van deze fragiele muziek. Als er dan een subtiele gitaar bij komt, wordt het nummer ook nog eens aanstekelijk. De beats in de muziek en de productie die wat dansbaarder is, zorgen er voor dat dit nummer en deze artiest er toch uitspringt bij het rijtje artiesten in dit genre. Hoopvol maar tegelijk pijnlijk door alle emoties die er in voorkomen, blijft het nummer ook voor even hangen. Haal die zakdoeken maar boven en laat de tranen de volle loop, of doe een dansje.

 / 

20 september 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief