Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiggs Da Author – “Work It Out”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiggs Da Author – “Work It Out”

Man van de eeuwige glimlach, Tiggs Da Author, is altijd een goed idee als je nood hebt aan een portie feelgood. Een mix van jazz, soul, reggae en hiphop vloeit bij de performer uit Tanzania steeds samen in een funky vibe. We kennen hem van singles “Run” en vooral “Georgia”, twee oorwurmen die zich met een dikke kwak pattex in je hoofd nestelen. Het deed het beste verwachten toen hij de afgelopen weken op facebook teasede naar een nieuwe single die op vrijdag uit zou komen. Zo kregen we misschien een begin van een vervolg voor de EP Glenville Grove die in 2016 verscheen?

Als je je ook maar ietwat met muziek hebt bezig gehouden tussen 2003 en vandaag, zal “Work It Out” ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Ook regelmatig Fifa gespeeld hebben, kan helpen. Tiggs Da Author hoorde monsterhit “Jerk It Out” van Caesars ook via die weg, en was er meteen zot van. Live speelde hij al vaak een eigen interpretatie van het nummer, en de positieve reacties daarop waren zo groot dat ze onlangs besloten die versie ook op te nemen. Daaruit komt “Work It Out” dus voort, en Tiggs werkte hiervoor zelfs samen met oorspronkelijke auteur Jocke Ahlund van Caesars.

Op het nummer blijft de structuur van het origineel nagenoeg volledig behouden. Tiggs Da Author voegt hier en daar wat muzikale elementen en details toe die het nummer een zwoele flow geven. Het is echter vooral met zijn karaktervolle stem en nieuwe lyrics dat hij het nummer een eigen draai geeft. Het geheel is enorm catchy en opnieuw een nummer dat zeker blijft hangen. Maar als we eerlijk zijn moeten we toch het principe ‘ere wie ere toekomt’ bovenhalen. De sterkte van het nummer is volledig te danken aan oorspronkelijke auteurs van Caesars. Een toffe versie door Tiggs Da Author, dat zeker wel!

Facebook / Twitter / Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiggs Da Author & Blade Brown - "Kinshasa Riddim"

Van Tiggs Da Author hebben we lange tijd niets meer gehoord, maar hij maakt wel degelijk nog muziek. De Brit scoorde in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RYD - "Work It Out"

RYD is niet zo’n bekende artiest, maar als we horen wat voor muziek hij maakt, dan zal daar binnenkort verandering in komen….
Muzieknieuwtjes

Veertig nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop, het alternatieve muziekfestival uit Hasselt, maakte vandaag weer enkele nieuwe namen bekend. Op Snapchat liet het festival ons al raden en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.