Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “Starlight”

De Schotse superster Emeli Sandé is weer bezig met nieuwe muziek. Nadat haar eerste plaat Our Version Of Events in de UK meer dan 2 miljoen keer verkocht werd en tot de meest succesvolle debuutplaten in de UK ooit hoort, bracht ze in November 2016 Long Live The Angels uit. Haar tweede plaat kon het succes van de eerste plaat echter niet evenaren, maar kreeg van de critici mooie recensies. Vorige zomer was ze subheadliner op Werchter Boutique, maar moest ze haar show annuleren wegens oververmoeidheid. Ze heeft een korte pauze genomen en werkte ondertussen aan haar derde plaat die nog voor kerst in de rekken zou moeten liggen.

“Starlight” is niet de Emeli Sandé die je tot nog toe kende. Wie terug een melige ballad verwachtte, wordt nu verrast door een electronisch getint liedje dat evengoed van Mura Masa of Disclosure had kunnen zijn. Ze werkte voor deze track samen met de Canadese producer Illangelo, die al samenwerkte met The Weeknd, Drake en Alicia Keys. “Starlight” heeft een hele boel gelijkenissen met de door Illangelo geproduceerde liedjes (“In Common” van Alicia Keys en “The Hills” van The Weeknd), maar klinkt toch verschillend genoeg. De tot nu toe meest dansbare schijf van Sandé kan haar misschien weer tot het succes van 2012 verhelpen en haar terug helemaal op de kaart zetten, aangezien ze met het lied zeer goed inspeelt op markt. Dat ze kan shinen als een ster, dat weten we nu definitief.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

20 september 2017

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief