Nieuwe singles

Nieuwe single Pretty Vicious – “These Four Walls”

Ze zijn Brits, ze zijn jong en ze zijn wat ons betreft één van de weinige acts die nog oprechte, vuilklinkende rockmuziek maakt. Pretty Vicious, schavuiten die al enkele jaren aan de andere kant van het kanaal de kleinere zalen aan gort spelen. Een internationale doorbaak laat nog op zich wachten, desondanks speelden ze in 2015 onder andere al op Best Kept Secret en in Paradiso Amsterdam.

Een nieuwe single, een nieuwe stap richting die doorbraak. Met “These Four Walls” wijken de jongens alvast geen millimeter af van hun geluidstandaard. Snelle riffs met to-the-point recht-in-uw-bakkes gebrul. Gebaseerd op de intensiteit waarmee ze op hun instrumenten doorrammen, positioneren ze zich een beetje als slagers in een operatiekwartier. Een welgekomen hardere vertakking binnen een steeds softer wordend genre. Met momenten herkennen we zelfs de smerige stem van John Lydon (Johnny Rotten) in die van Brad Griffiths. Alle benodigde elementen voor een stevige moshpit zijn aanwezig dus.

Binnenkort touren de jongens opnieuw kort door hun geboorteland. Niet-zo-stiekem hopen we ze binnenkort ook in België aan het werk te kunnen zien.

Facebook / website / Instagram / Twitter

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret Festival rondt line-up af met Meskerem Mees, Merol, Unschooling, Nilüfer Yanya en meer

In november leek het erop dat Best Kept Secret Festival zijn volledige line-up voor komend jaar meteen deelde. Namen als The Strokes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret lost volledige programmatie voor 2022 met o.a. Nick Cave & The Bad Seeds, The Strokes en alt-J!

De dieren in het Safaripark De Beekse Bergen hebben de afgelopen twee zomers uitgebreid kunnen uitrusten, maar volgende zomer weergalmt er weer…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.