Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lionheart – “Trial By Fire”

Lionheart is terug van weggeweest! De hardcore band uit California zette in december vorig jaar een punt achter een mooie tijd, en dat omwille van jobs en andere persoonlijke redenen. In juli postten ze echter een facebookbericht dat ze het leven als band veel te hard misten. Ze besloten om het punt achter hun loopbaan terug uit te gommen nadat ook vrienden en kennissen mee aandrongen. De mannen van Lionheart kozen ervoor om plankgas terug te keren want twee maanden later kondigen ze nu een nieuw album en een tour met Nasty (Belgisch-Duits) en Get The Shot aan.

We kregen met “Trial By Fire” ook meteen een single uit het op 10 november verschijnende Welcome To The West Coast II. “Het is een lofrede aan het touren en hun dolle jaren als band. Hoe ze gewoon hun ding deden en hoe fantastisch dat wel was. En hoe ze het moeilijk kregen om dat leven als band vaarwel te zeggen. ‘And yeah we took a break / But this is all I know / And now the road is calling my name / And I wanna go’. De single is net zo min innoverend als hun vorige EP, maar dat hoeft ook helemaal niet. Beklijven doen ze immers altijd: met oprechte en woeste teksten, altijd op een brutale manier gebracht door hun beest van een frontman Rob Watson. En met gitaren die als kettingzagen tekeergaan, rollende drums en een bas die zelfs je diepste ingewanden aan het trillen krijgt, zijn ook de andere elementen die hen typeren aanwezig.

Lionheart doet een kleine tour in Europa, waarop ze maar liefst vijftien opeenvolgende avonden zullen optreden. Wij kunnen kiezen tussen 19 november in Magasin 4 te Brussel of 2 december in Zappa te Antwerpen. Een aanrader voor fans van Hatebreed, Madball en Born From Pain!

Facebook / Twitter

Related posts
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Allison Ponthier - "Hardcore"

Over twee maanden is het zo ver: dan viert de eerste ep van Allison Ponthier haar eerste verjaardag, en we vermoeden dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malevolence - “On Broken Glass”

Iedereen die een beetje thuis is in de hardcore wereld weet intussen wie Malevolence is. De Britten spelen een mix van hardcore,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.